10 περίεργα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον David Bowie

10 περίεργα πράγματα που δεν ίσως δεν γνωρίζατε για τον David Bowie

Ο Λεπτός Λευκός Δούκας της μουσικής σκηνής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του καλλιτεχνικού κόσμου και φυσικά από τους πρωτοπόρους της glam rock. Άφησε πίσω του μεγάλη μουσική κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους απογόνους του. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 από τις πιο περίεργες φάσεις της ζωής του David Bowie, με πραγματικό όνομα David Robert Jones, που γενικά η ζωή του δεν ήταν και συνηθισμένη.

1. Τα μάτια του David Bowie έχουν διαφορετικό μέγεθος κόρης.

Το μέγεθος της αριστερής κόρης είναι μεγαλύτερο,καθώς η κόρη είναι πιο διεσταλμένη από την δεξιά. Αυτό το γεγονός συνέβη στην εφηβεία του, όταν ένας φίλος του, ο George Underwood, έπαιξε ξύλο μαζί του και του έδωσε μπουνιά στο μάτι, με αποτέλεσμα την διεσταλμένη κόρη. Η μάχη αυτή έγινε για χάρη ενός κοριτσιού. Πολλοί νομίζουν ότι τα μάτια του είχαν διαφορετικά χρώματα, με συνέπεια να θεωρούν ότι είχε ετεροχρωμία της ίριδας.

2. Έχει γενέθλια την ίδια μέρα, 8 Ιανουαρίου, με τον βασιλιά της ροκ, Elvis Presley, αλλά το τραγικό είναι ότι πέθανε κοντά στην γενέθλια μέρα του, 10 Ιανουαρίου.

Έχει λοιπόν γενέθλια στις 8 Ιανουαρίου με έτος γέννησης 1947. Αυτήν την μέρα τυχαίνει να έχει γενέθλια ή μάλλον είχε και ο Elvis Presley. Δύο μεγάλες μουσικές ψυχές συναντιούνται σε γενεθλιακές μέρες. Τόπος γέννησης ήταν το Brixton.

3. Ο ετεροθαλής αδερφός του Terry είχε σχιζοφρένεια και αυτοκτόνησε το 1985.

4. Ο μεγάλος David Bowie έγινε διάσημος από έναν φαν μέσα από ένα βίντεο με την προσεδάφιση του ανθρώπου στο φεγγάρι.

Αυτό το γεγονός αποτελεί όντως ένα πρωτόγνωρο τρόπο φήμης μέσα από έναν οπαδό του διάσημου τραγουδιστή. Ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του και μέσα από μετάδοση του BBC ενός βίντεο με το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι με μουσική ενδυμασία το »Space Oddity» το 1969. Το τραγούδι έγινε μεγάλο χιτ εκείνη την εποχή.

5. Μία αράχνη έχει το ίδιο όνομα «Heteropoda davidbowie»!!!

6. Η σεξουαλική του ταυτότητα δεν έχει περάσει απαρατήρητη και πειραματίστηκε πολύ με το ανδρόγυνο look, όσο λίγοι για εκείνη την εποχή.

Ο David Bowie δοκιμαζόταν από πολλά στυλ και πάντα πετύχαινε έναν ιδιαίτερο και εναλλακτικό συνδυασμό. Βέβαια είχε πάντα ένα πιστό κοινό που τον λάτρευε. Μια πέριεργη σχέση που είχε με άλλους μουσικούς, όπως τον Iggy Pop, αποτυπώθηκε στην μουσική rock μυθολογία. Αυτή η αποτύπωση διαφαίνεται και στην ταινία της δεκαετίας του 1990 «Velvet Goldmine» με διαφορετικά ονόματα.

7. Το 2003 είχε πρόταση από την βασίλισσα Ελισάβετ να τον χρίσει ιππότη!!!

Ο Bowie είχε την πρόταση από την βασίλισσα Ελισάβετ να γίνει ιππότης. Όμως εκείνος αρνήθηκε και δήλωσε πως δεν ήταν αυτός ο λόγος που δούλευε όλη του την ζωή.

8. Το 2001 είχε ηχογράφησε το άλμπουμ Toy, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Η δισκογραφική εταιρεία που ηχογράφησε το δίσκο δεν τον έκδοσε ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον θάνατο του να κάνει τεράστια επιτυχία με την έκδοση του και την κυκλοφορία του.

9. Αρνιόταν την κατάποση του τσαγιού.

Αυτό φαινόταν παράξενο για έναν Βρετανό που ο πολιτισμός τους χαρακτηρίζεται από το τσάι. Έπινε μόνο γιαπωνέζικο πράσινο τσάι και αυτό σπάνια.

10. Αρκετοί προφέρουν λάθος το επίθετό του «Bowie»

Πολλοί υποστηρίζουν ότι προφέρεται Μπόουι και άλλοι Μπάουι. Ίσως το προτιμότερο θα ήταν Μπόουι.