Και επισήμως πλέον ο Μικ Τζάγκερ είναι ο εθνικός γκαντέμης της Αγγλίας

Και επισήμως πλέον ο Μικ Τζάγκερ είναι ο εθνικός γκαντέμης της Αγγλίας

Ο ροκ σταρ πήγε μέχρι τη Ρωσία για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Αγγλίας και με την Κροατία ελπίζοντας στην πρόκριση, όμως τελικά η Αγγλία αποκλείστηκε από τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου χάνοντας με 2-1.

Πέρυσι ο Τζάγκερ κυκλοφόρησε ένα τραγούδι. Το τραγούδι ονομάζεται «England Lost» και ξεκινάει την ιστορία με κάποιον που πηγαίνει να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου και τελειώνει κάνοντας μία αναφορά στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πήγα να δω την Αγγλία, αλλά η Αγγλία έχασε» τραγουδάει ο Τζάγκερ. «Και όλοι είπαν ότι είμαστε εξαπατημένοι».

Ο Τζάγκερ έφτασε στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο αφού ολοκλήρωσε με το συγκρότημά του μία μικρή ευρωπαϊκή περιοδεία στην Βαρσοβία.

Είναι τακτικός θεατής των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, αλλά και γνωστός γκαντέμης. Το 2014 στη Βραζιλία, ευχήθηκε 2 φορές καλή τύχη στην ομάδα της Αγγλίας μέσω twitter και τις 2 φορές αυτές η ομάδα και πάλι έχασε. Βέβαια, πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ιστορικό ματς μεταξύ Γερμανίας και Βραζιλίας, κατά το οποίο έστειλε τη «θετική» του ενέργεια στους δεύτερους. Και τότε συνέβη το 7-1 υπέρ της Γερμανίας. Αντίστοιχα, το 2010, όταν είχε πάει στο γήπεδο μαζί με τον Μπιλ Κλίντον για να παρακολουθήσουν μαζί το Γκάνα - ΗΠΑ, προφανώς και δεν κέρδισαν οι Αμερικανοί.

Πάντως η «ατυχία» στα ποδοσφαιρικά φαίνεται ότι τον ακολουθεί αφού και το 2014 στον αγώνα Αγγλία-Ουρουγουάη είχε γράψει στο twitter «Πάμε Αγγλία! Αυτή είναι που θα κερδίσει» και η Αγγλία έχασε.

Αλλά και στην πρόβλεψη του επόμενου αγώνα ότι η Ιταλία θα κέρδιζε την Ουρουγουάη έπεσε έξω και η Ιταλία έχασε.

Αλλά και όταν είχε προβλέψει ότι η Πορτογαλία θα κερδίσει τον τίτλο στη Βραζιλία η ομάδα των Πορτογάλων αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο.

Από τότε τον ακολουθεί η φήμη του γκαντέμη. Και φαίνεται ότι και αυτή τη φορά επαληθεύτηκε