Άρεσαν οι Arctic Monkeys στην Μαλακάσα

Άρεσαν οι Arctic Monkeys στην Μαλακάσα

Για κάποιους ήταν η (μουσική) στιγμή που περίμεναν μία δεκαετία. Για άλλους, πολύ μικρότερους, η πρώτη τους σπουδαία συναυλιακή εξόρμηση, μακριά από τους γονείς και με τα μάτια καρφωμένα στα είδωλά τους. Και για μερικούς ήταν απλώς μια μεγάλη ταλαιπωρία, η οποία ξεκίνησε με ατελείωτες ουρές για μπίρα ή τουαλέτα, συνεχίστηκε με στριμωξίδι και κορυφώθηκε στο απίθανο μποτιλιάρισμα έως τη λύτρωση της εθνικής οδού. Στην πραγματικότητα αυτό που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Παρασκευής στο Terra Vibe ήταν το πώς μια αξιοθαύμαστα άρτια μπάντα, ίσως η καλύτερη της γενιάς της, παραδίδεται στις ορέξεις του κορυφαίου σύγχρονου ροκ σταρ παγκοσμίως.

Η μάλλον αλλόκοτη εικόνα του Μάιλς Κέιν, κάτι ανάμεσα σε τουρίστα στην Μπανγκόκ και χίπη των ’60s, μας υποδέχτηκε σαν καλό ορεκτικό κάτω από τον απογευματινό ήλιο, για να ακολουθήσουν οι πολυαναμενόμενοι για κάποιους Alt-J. Συγκροτημένοι και με ωραίες μελωδίες, οι Βρετανοί indie στάθηκαν καλά, ωστόσο το στυλ τους ταιριάζει πολύ περισσότερο σε χειμερινό κλαμπ, παρά σε μεγάλη συναυλιακή σκηνή. Ειδικά όταν δεν έχει καλά καλά σκοτεινιάσει. Εξάλλου η συντριπτική πλειονότητα άλλους περίμενε...

Η μεγάλη πινακίδα «Monkeys» άναψε γύρω στις 10.30 και μαζί της φωτίστηκαν και τα πρόσωπα του νεαρόκοσμου (σε μεγάλο βαθμό ανήλικου) που στριμωχνόταν στις πρώτες σειρές. Και δεν απογοητεύτηκαν· αυτό που ακολούθησε ήταν ένα οργιώδες και ταυτόχρονα απόλυτα επαγγελματικό live, που επιβεβαίωσε τη φήμη του γκρουπ.

Στο κέντρο των πάντων ο Αλεξ Τέρνερ. Εκπέμποντας γνήσιο μαγνητισμό, ακαταμάχητη αλαζονεία και απροσδόκητη... νηφαλιότητα, ο Βρετανός frontman τραγούδησε ευαίσθητες μπαλάντες, συντόνισε το πάρτι στα πιο «γκαζομένα» κομμάτια, ικανοποίησε (έστω στο encore) το επίμονο αίτημα για το «505», ενώ δεν παρέλειψε να βγάλει και χτένα όταν υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά με το άψογο μαλλί του. Κυρίως απέδειξε πως είναι πια ένας τεράστιος σταρ, ανώτερος από την ίδια του την μπάντα και αδηφάγος για την προσοχή του κοινού. Αν την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθεί το κάνει ως σόλο καλλιτέχνης, δεν θα παραξενευτούμε ιδιαίτερα.

Πηγή: Καθημερινή του Αιμίλιου Χαρμπή

https://www.apotis4stis5.com/news-f/32459-arctic-monkeys-terra-vibe-park