Πέθανε 73 ετών ο ντράμερ των Colosseum, Jon Hiseman

Πέθανε 73 ετών ο ντράμερ των Colosseum, Jon Hiseman

Πέθανε προχθές ο ντράμερ και παραγωγός Jon Hiseman σε ηλικία 73 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο εγκεφάλου. Είχε ξεκινήσει το 1966 όταν είχε αντικαταστήσει τον Ginger Baker στους Graham Bond Organisation, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε μέλος των John Mayall’s Bluesbreakers, παίζοντας στο άλμπουμ τους Bare Wires.

Image result for jon hiseman

Στη συνέχεια σχηματίζει τους Colosseum, ένα από τα καλύτερα blues, jazz και progressive rock βρετανικά συγκροτήματα με τη συμμετοχή των Dave Greenslade (πλήκτρα), Chris Farlowe (τραγούδι) και Dick Heckstall-Smith (μπάσο). Έως και το 1971 που διαλύθηκαν ηχογράφησαν 4 άλμπουμ, όλα σημαντικά και σημεία αναφοράς στο fusion/progressive rock.

Image result for jon hiseman

To 1974 παίζει στους Tempest με τους οποίους ηχογραφεί δύο άλμπουμ και μετά φτιάχνει τους Colosseum II. Μαζί του διαλεχτοί μουσικοί όπως ο Gary Moore στην κιθάρα, Don Airey (πλήκτρα) και Neil Murray (μπάσο).

Με τους Colosseum II ηχογράφησε 3 άλμπουμ έως και το 1977 οπότε και διαλύθηκαν. Ο Hiseman σχημάτισε τους United Jazz and Rock Ensemble με τους οποίους έπαιζε έως και το 2002. Τελευταίο συγκρότημα που σχημάτισε ήταν οι JCM, με τη συμμετοχή των Mark Clarke (μπάσο/τραγούδι πρώην Uriah Heep/Colosseum) και Clem Clempson (κιθάρα, Humple Pie/Colosseum) όπου κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Heroes.

Ο Jon Hiseman ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στην χώρα μας σε όσους παρακολουθούσαν την πορεία του.