Ο Μόρισεϊ κάνει πολιτικές δηλώσεις και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό...

Ο Μόρισεϊ κάνει πολιτικές δηλώσεις και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό...

Θα έπρεπε να αισθανόμαστε έκπληξη; Μετά από τις δηλώσεις των τελευταίων μηνών; Κι όμως, ο πρώην τραγουδιστής των The Smiths, ο Μόρισεϊ συνεχίζει να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Στις αρχές του χρόνου, ο Μόρισεϊ έδωσε τροφή για πρωτοσέλιδα, μιλώντας για εναντίον του κατηγορίες για ρατσισμό και υποτιθέμενες συνδέσεις που έκανε μεταξύ κρέατος χαλάλ - μέθοδος σφαγής και προετοιμασίας του κρέατος που απαιτεί η μουσουλμανική πίστη - και του ISIS. Αναφέρθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ ως «αριστερό» και είπε ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, «δεν μπορεί να μιλήσει σωστά». Αργότερα, προχώρησε σε δήλωση ότι «απεχθάνεται τον ρατσισμό», εξέφρασε την υποστήριξή του στους μουσουλμάνους, αλλά και στο βρετανικό ακροδεξιό κόμμα «For Britain». Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο τα ΜΜΕ μεταχειρίστηκαν τον βρετανό ακροδεξιό ακτιβιστή - και συνιδρυτή της «English Defence League» (EDL) - Τόμι Ρόμπινσον ήταν «επαίσχυντη».

Τώρα, έδωσε συνέντευξη στη Φιόνα Ντόντγουελ του «Tremr» και εξηγεί με πιο πολλά λόγια.

«Είμαι οπαδός ενός καινούργιου κόμματος το οποίο λέγεται "For Britain", επικεφαλής του οποίου είναι η Αν Μαρί Γουότερς. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα ψηφίσω ένα πολιτικό κόμμα. Τελικά, έχω ελπίδα. Βρίσκω χωρίς νόημα τη συνεχή εναλλαγή Tory-Labour-Tory-Labour» δήλωσε ο Μόρισεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ