Ο David Bowie, ο Iggy Pop, ο Andy Warhol κι ο Lou Reed ήρωες μιας διαστημικής περιπέτειας

Ο David Bowie, ο Iggy Pop, ο Andy Warhol κι ο Lou Reed ήρωες μιας διαστημικής περιπέτειας

Ο David Bowie, ο Iggy Pop, ο Andy Warhol κι ο Lou Reed συμπρωταγωνιστούν σε μια διαστημική περιπέτεια μέσα από το κόμικ μιας νέας δημιουργού, της Μαρίας Όλιας Ντακογιάννη.

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ιδέα του Starman «γεννήθηκε από τότε που το μουσικό σταυροδρόμι που υπηρετώ από πολύ μικρή ηλικία με οδήγησε στο έργο αυτού του υπέρ-καλλιτέχνη, του David Bowie. Δεν μπορούσα να μην αξιοποιήσω τα ερεθίσματα-ίχνη που άφηνε στο διάβα του, με την μοναδική του φυσιογνωμία και μουσική ταυτότητα. Οποιοσδήποτε ασχολείται σοβαρά με τη μουσική και εμβαθύνει στα δισκογραφικά δείγματα, που είναι άφθονα, κάποια στιγμή αν ακολουθήσει σωστά τα αποτυπώματα θα οδηγηθεί στον Bowie. Επηρέασε με το έργο του το σύνολο των καλλιτεχνών που επιλέγω να θαυμάζω, άφησε κληροδότημα στην ανθρωπότητα μια ασύλληπτα ποικιλόμορφη δισκογραφία, η οποία κυμαίνεται από τους πιο ποπ μέχρι τους πιο πανκ ήχους. Το χρέος του ως ερμηνευτής αλλά και ως παραγωγός αποτέλεσαν πρώτη ύλη για να ανθίσουν μια σειρά σπουδαίων καλλιτεχνών».

Όπως χαρακτηριστικά λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ντακογιάννη «δεν είναι όμως μόνο η μουσική του που με ενέπνευσε και συνέβαλε στην επιλογή του θέματος, όσο η ίδια του η ιδιοσυγκρασία. Πρόκειται για έναν αληθινό δημιουργό, τον μειώνουμε με το να τον χαρακτηρίζουμε απλώς μουσικό».

Για την νεαρή καλλιτέχνιδα ο David Bowie «υπήρξε ένα πλάσμα που άλλαζε πουκάμισα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά και τις τάσεις της τέχνης, έβλεπε τις αλλαγές από το διάστημα, προτού τις αντιληφθούν οι καιροί. Υπήρξε ένας πραγματικός Starman, ένας μικρός πρίγκιπας- αυτή την εικόνα του Bowie ως περιπλανώμενος πρίγκιπας του Γαλαξία μου την εντύπωσε ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος και έχει απόλυτο δίκιο»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ