Άνδρες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θεωρούν ότι κρατήθηκαν μακριά από το κίνημα #MeToo

Άνδρες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θεωρούν ότι κρατήθηκαν μακριά από το κίνημα #MeToo

Κάποιοι άνδρες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης θεωρούν ότι το κίνημα #MeToo δεν τους αντιμετωπίζει ισότιμα και τους κρατά σε απόσταση.

Το δικό τους hashtag είναι #MenToo, σύμφωνα με ρεπορτάζ του AP.

Θαυμάζουν τις γυναίκες που μιλούν για τραυματικές εμπειρίες ως θύματα παρενόχλησης και κακοποίησης, αλλά αναρωτιούνται αν οι άνδρες με παρόμοια τραύματα θα εισπράξουν ποτέ κατανόηση στον ίδιο βαθμό.

«Επειδή το κίνημα ξεκίνησε μόνο με γυναίκες, κατά κάποιο τρόπο ενισχύει τη μοναξιά μου ως θύμα στο παρελθόν» δήλωσε ο Κρις Μπράουν, καθηγητής μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Ήταν ένας από τους αρκετούς άνδρες, οι οποίοι τον Δεκέμβριο κατηγόρησαν τον διάσημο διευθυντή ορχήστρας, Τζέιμς Λέβιν ότι τους κακοποίησε ως εφήβους πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι καταγγελίες είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Λέβιν από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.

«Οι άντρες θεωρούνται ιστορικά κακοί» είπε ο Μπράουν. «Αν κάποιοι άντρες κακοποιούν γυναίκες, τότε όλοι εμείς είμαστε δράστες ... έτσι λοιπόν, όταν εμείς κακοποιούμαστε το αξίζουμε» είπε αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που έχουν οι άνδρες.

Δεν είναι μόνο ο Μπράουν που αισθάνεται ότι τον χωρίζει απόσταση από το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, την ίδια άποψη συμμερίζονται πολλοί άνδρες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και κάποιοι άρχισαν να κάνουν δημοσιεύσεις με το hashtag #MenToo στο Twitter, σύμφωνα με τη New York Post που δημοσίευσε το ρεπορτάζ του AP.

Πηγή: ΑΠΕ