Πέθανε 72 ετών ο Mike Harrison τραγουδιστής των Spooky Tooth

Πέθανε 72 ετών ο Mike Harrison τραγουδιστής των Spooky Tooth

Image result for mike harrison

Ο Mike Harrison, ηγέτης-τραγουδιστής των Spooky Tooth, πέθανε την Κυριακή 25 Μαρτίου στην ηλικία των 72 ετών. Δεν έχει αναφερθεί αιτία θανάτου.

Αρχικά είχε φτιάξει μια μπάντα που ονομάσθηκε V.I.P.'s με τους Keith Emerson, Greg Ridley, Luther Grosvenor και Mike Kellie. Αλλά στις αρχές του 1967, ο Emerson αναχώρησε για το Λονδίνο για να φτιάξει τους Nice.

Στην συνέχεια το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε Art και κυκλοφόρησε το Supernatural Fairy Tales το 1967 που παραμένει ένα ψυχεδελικό κλασικό άλμπουμ.

Το όνομα Art χρησιμοποιήθηκε μόνο σε ένα LP, και πρόσθεσε σαν νέο μέλος, τον πληκτρολόγιο Gary Wright που η συμμετοχή του θα αλλάξει το όνομά τους πάλι, αυτή τη φορά σε Spooky Tooth. Με το ντεμπούτο τους το 1968, το All About, ξεκίνησαν σε μια κάπως πιο ψυχεδελική μπάντα, αλλά στην επόμενη κυκλοφορία τους, το Spooky Two, η μπάντα θα οξύνει τον ήχο τους, υιοθετώντας ένα πιο γενικό . Οι Judas Priest διασκεύασαν αργότερα το τραγούδι "Better by You, Better Than Me" στο LP του 1978 Stained Class.

Το 1969, το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον πρωτοποριακό συνθέτη Pierre Henry για μια μοναδική συνεργασία. Σε αντίθεση με τα πρώτα τους δύο άλμπουμ, το υλικό συνδυάστηκε με πειραματικά ηλεκτρονικά ακούσματα. αυτή η συνεργασία όμως οδήγησε τον Gary Wright στο να εγκαταλείψει τη μπάντα.

Θα ανακάμψουν με το κλασικό The Last Puff το 1970, ένα άλμπουμ που ακόμα θεωρείται από τους πολλούς οπαδούς ως το κορυφαίο τους. Το άλμπουμ ανοίγει με μια δραματική διασκευή στο τραγούδι των Beatles "I Am the Walrus" στο οποίο οι Spooky Tooth βάζουν τη δική του σφραγίδας.

Την επόμενη χρονιά, ενώ εξακολουθεί να είναι μέλος του Spooky Tooth, ο Harrison θα κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ, με τον τίτλο Mike Harrison. Έδειξε ένα διαφορετικό ύφος από το έργο του με το Spooky Tooth και ήταν ένα από τα ωραιότερα έργα του. Ένα δεύτερο άλμπουμ ήταν το Smokestack Lightning, σε συνεργασία με τα Muscle Shoals Rhythm.

Ο Harrison έφυγε από τους Spooky Tooth μετά από το Witness του 1973 και έκανε μια τρίτη σόλο προσπάθεια, το Rainbow Rider, που κυκλοφόρησε το 1975.

Ο Harrison θα συνεχίσει να κάνει μουσική σποραδικά και θα κυκλοφορήσει το τελευταίο σόλο άλμπουμ του, Late Starter, το 2006.