Οι επενδυτές και οι τυχεροί που βρίσκουν εργασία στις εταιρείες τους με 450 ευρώ

Οι επενδυτές και οι τυχεροί που βρίσκουν εργασία στις εταιρείες τους με 450 ευρώ

Image result for επενδυτές

Την αγόρασε 5 εκατομμύρια και πουλήθηκε σαν μέρος του πακέτου που είχε τίμημα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 1,3 δισ. ευρώ, είχε επενδύσει και καμιά 35ριά εκατομμύρια και 'τρώνε ψωμί' μερικές εκατοντάδες εργάτες.

Μπράβο σε όλους τους πολιτικούς μας, τέτοιες συμφωνίες θέλουμε, να έχει δουλειά ο κοσμάκης.

Μιλούσε το μεσημέρι με έναν φίλο που έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες σε μεγάλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία και μου έλεγε, αυτό που γράφω συχνά και εγώ που δεν έχω πτυχίο οικονομικών επιστημών.

Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει σε χώρα που δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό.

Όλο και μειώνονται οι επισκέπτες ακόμα και στα Σούπερ Μάρκετ, η ανεργία αυξήθηκε στο περασμένο τρίμηνο, το χρηματιστήριο δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, το αφορολόγητο μειώνεται και ο άλλος βγάζει μερικές δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια για πλάκα, άσε το τι θα βγάλει από τις άλλες αγορές του στο μέλλον.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους εγχώριους επενδυτές που αγόρασαν σχεδόν τζάμπα ολόκληρη αλυσίδα σούπερ μάρκετ βάζοντας φέσι σε εκατοντάδες επιχειρήσεις για να μην χάσουν την δουλειά τους μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Είναι λυπηρό βέβαια να χάνουν εργαζόμενοι την δουλειά τους, όμως η χώρα έχει γάγγραινα και περιμένουμε να γίνει καλά με ασπιρίνες.

Αγοράζουν τζάμπα, τους διαγράφουν χρέη πολλών εκατομμυρίων για να μην χάσουν την δουλειά τους μερικές εκατοντάδες από το 1.000.000 των ανέργων, τέλειο.

Οι τράπεζες έτοιμες για κούρεμα στα χρέη ακόμα και μέχρι 95%, αλλά από την άλλη σύμφωνα με στοιχεία το 1/3 αυτών που χρωστάνε, έχουν αλλά δεν πληρώνουν και γιατί να πληρώσουν; τι θα τους κάνουν; κάτι θα ξέρουν.

Οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν, για πρώτη φορά μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής μετά από πολλά χρόνια και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, το μέλλον λαμπρό.

Κώστας Ζουγρής