Cruel To Be Kind-Nick Lowe, ο Nick έγινε 75 ετών

Cruel To Be Kind-Nick Lowe, ο Nick έγινε 72 ετών

Ο Nicholas Drain Lowe (γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1949) είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός. Σημειωμένη φιγούρα στην power pop  και στο new wave. Ο Lowe έχει ηχογραφήσει μια σειρά από σόλο άλμπουμ με καλές κριτικές. Μαζί με τα φωνητικά, παίζει κιθάρα, μπάσο, πιάνο και φυσαρμόνικα.

Είναι περισσότερο γνωστός για τα τραγούδια " Cruel to Be Kind " (ένα σινγκλ των ΗΠΑ στο Top 40 ) και " I Love the Sound of Breaking Glass " (μια κορυφαία επιτυχία στα 10 του Ηνωμένου Βασιλείου), καθώς και για την παραγωγή του με τους Elvis Costello, Graham Parker. 

Βοήθησε τον Elvis Costello στην αρχή της καριέρας του, έγραψε το " (What's So Funny 'Bout) Peace, Love, and Understanding ", μια επιτυχία για τον Costello και το " I Knew the Bride (When She Used to Rock 'n' Roll) ", μια επιτυχία για το συγκρότημα Rockpile Ντέιβ Έντμουντς.

Έγραψε μερικές από τις πιο γνωστές του συνθέσεις ενώ ήταν μέλος του συγκροτήματος Kippington Lodge, όπως το "(What's So Funny 'Bout) Peace, Love, and Understanding", μια επιτυχία για τον Elvis Costello το 1979, και το "Cruel to Be Kind", επίσης το 1979.