Gypsy Woman (She's Homeless) - Crystal Waters

Gypsy Woman (She's Homeless) - Crystal Waters

Η μουσική έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες, αλλά αυτό δεν έφτασε στην χώρα μας που ασχολείται μόνο με πολιτικές αλλαγές και δεν μένει χρόνος για μουσική. Ήταν 1991.

Το " Gypsy Woman (She's Homeless) " (κυκλοφόρησε επίσης ως " Gypsy Woman (La da dee la da da) ")  από το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της , Surprise (1991). Γράφτηκε από τους Neal Conway και Waters, το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου 1991, ως το βασικό σινγκλ από το άλμπουμ.

Είναι διάσημο για το ρεφρέν του "la da dee, la dee da" και το συχνά δειγματοληπτικό riff του πληκτρολογίου, και τώρα θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα κλασικά τραγούδια της house μουσικής , το οποίο έχει γίνει remix αρκετές φορές από την κυκλοφορία του.

Το "Gypsy Woman" έφτασε στο νούμερο 8 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και έφτασε στην κορυφή των charts στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Ελβετία, καθώς και στο Eurochart Hot 100 . Το τραγούδι έφτασε επίσης στο top 10 των τσαρτ σε τουλάχιστον οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, και μπήκε στο top 20 στην Αυστραλία και τη Γαλλία.

Το 2020, το Slant Magazine το κατέταξε στο νούμερο 10 στη λίστα με τα 100 καλύτερα χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών. Και το 2022, το περιοδικό Pitchfork και Rolling Stone το παρουσίασαν στη λίστα τους με τα "250 καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας του 1990" και τα "200 καλύτερα χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών".