Παραφράζοντας; την Debbie: Υπάρχει κανείς που δεν αγαπάει την μουσική;

Παραφράζοντας; την Debbie: Υπάρχει κανείς που δεν αγαπάει την μουσική;

H Debbie Harry είχε πει 'υπάρχει κανείς που δεν αγαπάει τον Bowie';

Η ηλεκτρονική μορφή ενημέρωσης συνεχίζει να κερδίζει καθημερινά νέους φίλους, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με την διαφήμιση στην χώρα μας όπου το κατεστημένο δύσκολα θα παραδώσει όλα αυτά που ελέγχει. Έτσι η προσπάθεια μας μπορεί να κερδίζει καθημερινά αρκετούς νέους φίλους, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στον τομέα της διαφήμισης. Τα χρήματα συνεχίζουν να πηγαίνουν στα μεγάλα ΜΜΕ που αν και έχουν υποχωρήσει σημαντικά, έχουν σχέσεις αγάπης με τους διαφημιστές.

Αργά ή γρήγορα τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα θα έχουν λιγότερες επιλογές, ή θα βρουν να πουληθούν σε κάποιον μεγάλο και θα γίνουν κομμάτι από το σώου που βλέπουν οι περισσότεροι κάθε βράδυ στις τηλεοράσεις τους, ή θα γίνουν συνδρομητικά, αν μπορούν να προσελκύσουν αρκετούς που θα μπορούν να τους συντηρήσουν, ή θα κλείσουν.

Πριν από μερικές μέρες μπαίνοντας σε μία από τις σελίδες που διαβάζω συχνά είδα μία ανάλογη έκκληση για βοήθεια σαν κι αυτή που σας απευθύνω εδώ και μερικούς μήνες. Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα, σας γράφω ότι ανταποκρίθηκα άμεσα. Γιατί το έκανα; γιατί με ενδιαφέρει να υπάρχει αυτή η σελίδα, είναι μέρος της καθημερινής ζωής μου και καταλαβαίνω τα προβλήματα τους.

Δυστυχώς απ' ότι κατάλαβα η ανταπόκριση του κοινού εκεί ήταν πολύ μικρότερη από την σελίδα μας, προφανώς γιατί δεν δίνουν τίποτα, σε σχέση με εμάς που δίνουμε την δυνατότητα επιλογής σε κάποιο από τα 4 βιβλία μας σε ηλεκτρονική μορφή.

Τέλος πάντων, αν πιστεύετε ότι σας προσφέρουμε κάτι και πρέπει να υπάρχουμε σαν σελίδα ενώ παράλληλα έχετε την οικονομική δυνατότητα, κάντε αυτό που νομίζετε.

Οι επισκέψεις αυξάνονται, οι οικονομικές απαιτήσεις για την συντήρηση μας, το ίδιο.

Στις 16:32 οι μοναδικοί επισκέπτες μας ήταν 3.198.065, από αυτούς ανταποκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα 2 και σήμερα ένας, όπως και νάχει ευχαριστούμε για την αφοσίωση σας.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, εγώ έχω κάνει τις δικές μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αύριο δεν θα αλλάξω, έχω περάσει τα όρια της ηλικίας που ήμουν πεισματικά αφοσιωμένος σε κάτι.

Όλο το οικογενειακό περιβάλλον μου είναι εναντίον μου, ο μικρότερος από αυτούς μου είπε πριν μερικές μέρες 'δουλεύεις πάρα πολύ' και με τρόμαξε γιατί συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο.

Κώστας Ζουγρής