Alone Again Or - Love

Alone Again Or - Love

Το " Alone Again Or " είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε αρχικά το 1967 από το ροκ συγκρότημα Love και γράφτηκε από το μέλος του συγκροτήματος Bryan MacLean .

Εμφανίζεται στο άλμπουμ Forever Changes και κυκλοφόρησε ως single στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. 

Ο MacLean έγραψε αρχικά το τραγούδι, το οποίο στη συνέχεια ονομαζόταν "Alone Again", το 1965 για το ντεμπούτο άλμπουμ του Love . Ωστόσο, δεν το ολοκλήρωσε μέχρι την ηχογράφηση του "Forever Changes" το καλοκαίρι του 1967.

Το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από τη μνήμη του ότι περίμενε μια φίλη και, σύμφωνα με τον Barney Hoskyns , η μελωδία βασιζόταν χαλαρά στο τραγούδι του Σεργκέι Προκόφιεφ, Lieutenant Kije Suite.[.

Η ουσία του τραγουδιού είναι η αντίθεση μεταξύ της θετικότητας της μελωδίας και της ζοφερότητας των στίχων, με το ρεφρέν «Και θα είμαι πάλι μόνος απόψε, καλή μου» να τελειώνει με μια μοναχική ακουστική κιθάρα, κλείνοντας το τραγούδι με η εναρκτήρια μελωδία που ακούγεται κάθε άλλο παρά εκστατικό,συν 2 συγχορδία.

Εσείς έχετε διαβάσει το νέο βιβλίο των Πετρίδη-Ζουγρή με τα 200 καλύτερα ροκ άλμπουμ;

O Arthur Lee των Love, γεννήθηκε 7 Μαρτίου 1945, πέθανε 3 Αυγούστου 2006.

 

 

 

 

 

 

 

Ελάτε στη παρέα μας