Δεν είμαστε Guardian, αλλά...

Δεν είμαστε Guardian, αλλά...

Προσπαθούμε, όσο μπορούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και πάνω απ' όλα να συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Υπάρχουν μερικοί, ίσως αρκετοί αν υπολογίσουμε το ότι οι μοναδικοί μας επισκέπτες είναι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές 4.300.000, (ας δεχθούμε ότι είναι μόνο 1,5 εκατ.) που νομίζουν ότι είμαστε σελίδες στο Facebook, με συνέπεια να μην έχουμε κανένα κόστος λειτουργίας.

Δεν είναι όμως έτσι, τα έξοδα σε όλα τα sites τρέχουν και τα περισσότερα που έχουν κάποια απήχηση, ανήκουν σε ομίλους που ελέγχουν ταυτόχρονα αρκετές σελίδες, άλλα μεγάλα ΜΜΕ αλλά και άλλες επιχειρήσεις.

Αλλάζουν λοιπόν μεταξύ τους, διαφημίσεις, επισκεψιμότητες και άλλα πολλά και περνάνε αυτοί καλά .... και εμείς χειρότερα.

Σας παραθέτω την ανάρτηση του Guardian που είναι μία από τις σοβαρότερες Βρετανικές εφημερίδες που ζητάει την βοήθεια των αναγνωστών του.

Become a Supporter
Εμείς βέβαια δεν είμαστε Guardian, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τις ανάγκες μας, όπως ο Guardian δεν υποχρεώνει κανένα να τον βοηθήσει, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς.
Όλοι από το περιβάλλον μου, φίλοι ή συγγενείς που έχουν αντιρρήσεις για τις αναρτήσεις μας για donate, τα βιβλία κλπ 'κλαψιάρικες' όπως μου λένε εκκλήσεις που τους βρίσκουν αντίθετους, τι λένε, 'αν δεν βγαίνετε κλείστε το', τι παρακαλάτε;
Υπάρχει μία διαφορά, όταν αποφάσισα με τα παιδιά μου να αρχίσω αυτή τη προσπάθεια το έκανα από αγάπη για την μουσική και για να γεμίσω τον χρόνο μου με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Τα παιδιά μου βλέποντας το πάθος μου, θέλησαν να με βοηθήσουν φτιάχνοντας το Site.
O Γιάννης με στήριζε όσο μπορούσε με κάθε τρόπο, αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι πάντα το ραδιόφωνο και βασικά είναι άνθρωπος που πέρα από τις γενικότητες δεν θέλει να έχει εκτίμηση για το κόστος αυτής της προσπάθειας, όπως και η γυναίκα μου.
Οι επιχειρήσεις λοιπόν μπορεί να κλείσουν, οι ιδέες όχι.
Αυτό που με προβληματίζει είναι το ότι ενώ δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να βοηθήσει και έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα ελάχιστοι, μου χρεώνουν ότι 'πιέζω' τους επισκέπτες μας, για κάτι που στην ουσία αποδεικνύεται ότι αδιαφορούν.
Θα πει πάλι ο δικηγόρος του διαβόλου, αφού αδιαφορούν γιατί επιμένεις;
Απλά γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση, πλην του κλεισίματος.
Καλό βράδυ
Κώστας Ζουγρής