Sebastian-Steve Harley που έγινε 73 ετών, & Cockney Rebel

Sebastian-Steve Harley που  έγινε 71 ετών,  &  Cockney Rebel

Το "Sebastian" γράφτηκε και ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά από τον Harley κατά τη διάρκεια των ημερών του busking στις αρχές της δεκαετίας του 1970, πριν σχηματιστούν οι Cockney Rebel στα τέλη του 1972.

Έχοντας εκπαιδευτεί ως δημοσιογράφος για τρία χρόνια, ο Harley ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα μέσω του "floor-spotting" μέσα στα λαϊκά κλαμπ του Λονδίνου το 1971–72, και άρχισε να ταξιδεύει στο Λονδίνο το 1972.  Μιλώντας στην Daily Express το 2007, η Harley θυμάται, «Άρχισα να κάνω busking στις αρχές της δεκαετίας του 70, κάτι που μου έδωσε μια πλατφόρμα για να πειραματιστώ στο κοινό με τα τραγούδια μου. Είχα ένα που λεγόταν «Σεμπάστιαν», το οποίο ήταν έξι λεπτά γοτθικής ποίησης! Δεν έπαιρνα καθόλου χρήματα». 

Ο Cockney Rebel ηχογράφησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ The Human Menagerie , συμπεριλαμβανομένου του "Sebastian", στα Air Studios του Λονδίνου, το καλοκαίρι του 1973, αφού το συγκρότημα υπέγραψε συμφωνία με την EMI Records. Με τον Neil Harrison ως παραγωγό, το "Sebastian" ηχογραφήθηκε με μια ορχήστρα 50 και πλέον κομματιών και χορωδία δίπλα στο συγκρότημα, με ορχηστρικές διασκευές από τον Andrew Powell . 

 

Video Url