Radar Love-Golden Earring, 76 χρόνων ο τραγουδιστής τους

Radar Love-Golden Earring, 74 χρόνων ο τραγουδιστής τους

O George Kooymans

Το " Radar Love " είναι ένα τραγούδι του ολλανδικού ροκ συγκροτήματος Golden Earring . Η single έκδοση του "Radar Love" έφτασε στο #9 στο Record World Singles Chart, #10 στο Cash Box Top 100 και #13 στο Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες . Έφτασε επίσης στο Top 10 σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Το τραγούδι είναι γραμμένο από τη σκοπιά ενός οδηγού φορτηγού που λέει ότι έχει κάποιου είδους ψυχική σχέση με την κοπέλα του — την «έρωτα ραντάρ». Αισθάνεται ότι θέλει επειγόντως να είναι μαζί της και αυτό τον κάνει απερίσκεπτο. Η απερισκεψία του τον κάνει να έχει ένα θανατηφόρο ατύχημα, αλλά ακόμα και στη μετά θάνατον ζωή ο αφηγητής του τραγουδιού και ο εραστής του εξακολουθούν να έχουν αγάπη ραντάρ. 

 

Σύμφωνα με τον Rustyn Rose στους Metalholic , το τραγούδι "είναι ένα ροκ αριστούργημα, από την ασυνήθιστη μπασογραμμή του, στα απλά αλλά αδιαμφισβήτητα riff, μέχρι το πιασάρικο ανθεμικό ρεφρέν του. Ακόμη και το jam που οδηγεί το τραγούδι είναι note for note classic". 

Έχει επιλεγεί από πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες ως το Top 10 τραγούδι οδήγησης. Συχνά κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα. Σε δημοσκοπήσεις επιλέχθηκε ως το καλύτερο ραδιοφωνικό τραγούδι από τους αναγνώστες της εφημερίδας Washington Post τον Νοέμβριο του 2001.

Ήταν το #1 τραγούδι οδήγησης στην Αυστραλία (Australian Musician Magazine, Νοέμβριος 2005), νικώντας δύο τραγούδια των AC/DC και στον Καναδά ( BBC Canada , Μάρτιος 2006).  Το 2011 έλαβε έναν τεράστιο αριθμό ψήφων ως το "Ultimate Driving Song" σε μια ψηφοφορία στο PlanetRock και "τερμάτισε πολύ μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, Deep Purple's Highway Star". 

Η γραμμή μπάσου, η κιθάρα improv και το ντραμς σόλο riff χρησιμοποιήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως μέρος των εναρκτήριων συντελεστών και του θέματος του μακροχρόνιου προγράμματος επικαιρότητας της Αυστραλίας Four Corners παραγωγής ABC πριν συνεχίσει στο επίσημο θέμα, το Robert Maxwell. Χαμένη Περίπολος».