Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

  Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Το 1975 που ξεκίνησε η εκπομπή Ποπ Κλαμπ, λίγο πριν την έναρξη της ακούγαμε τις ανακοινώσεις του Ερυθρού Σταυρού γι' αυτούς που χάθηκαν. Τώρα, στην ψηφιακή εποχή δίνουμε σαν δώρο το νέο μας βιβλίο με τα 200 καλύτερα ροκ άλμπουμ, εγώ κάνω έρανο για να συντηρηθεί το apotis4stis5.com, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν ιδιαίτερα ο Πετρίδης, η γυναίκα μου, αλλά και αρκετά παιδιά μου.

Αν δεν παρακολουθούσατε την σελίδα μας, τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά, θα την κάναμε ξανά blog, με περιορισμό των αναρτήσεων και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτή σελίδα είναι μία-δύο σελίδες, άντε τρεις, αν υπολογίσουμε και την προσωπική μου, στο Facebook.

Η αλήθεια όμως είναι το αντίθετο, οι σελίδες στο Facebook δημοσιεύουν αυτά που γράφει το Site.

Νομίζω ότι οφείλω για μία ακόμα φορά εξήγηση, πρώτα ίσως στον εαυτό μου, για το γιατί ζητάμε από τους φίλους μας να βοηθήσουν το Site.

Αρχικά είναι επιβεβλημένο να σας πω ότι η βοήθεια σας δεν πάει σε κάποιο πρόσωπο, δηλαδή σε μένα, τον Γιάννη, τον Δημήτρη, την Λουίζα και όλους όσους έχουν σχέση με την προσπάθεια μας, αλλά στο site, το οποίο όπως όλες οι μικρές ή μεγάλες ανάλογες προσπάθειες, έχει συγκεκριμένες οικονομικές ανάγκες οι οποίες δυστυχώς δεν μπορούν να καλυφθούν πια από κάποιον από εμάς για λόγους που λίγο-πολύ είναι ευνόητοι σε όλους.

Όταν αρχίσαμε την προσπάθεια, όλα ήταν διαφορετικά για όλους μας, υπήρχε ο ενθουσιασμός και η ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι που θα ενημέρωνε με το τι συμβαίνει σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θα ήταν παρακαταθήκη για τους νέους.

Σήμερα ο ενθουσιασμός και η ανάγκη για ενημέρωση παραμένουν το ίδιο ισχυροί, ενώ έχει προστεθεί και ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός επισκεπτών που μας δημιουργεί ένα είδος υποχρέωσης να συνεχίσουμε.

Παρά τον όγκο των επισκεπτών, η ανταπόκριση των διαφημιστών δυστυχώς δεν είναι η αναμενόμενη και μοιραία μας ωθεί στο να αναζητήσουμε συνεργασία με κάποιο μεγάλο όμιλο, κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις μας

Για να βοηθήσουμε αυτή τη προσπάθεια, εγώ και ο Γιάννης προσφέρουμε σαν δώρο ένα νέο βιβλίο με τα καλύτερα ροκ άλμπουμ και σε μερικές περιπτώσεις και ένα με τα Heavy Metal/Hard Rock που είναι κάτι σαν συμπλήρωμα που θα ολοκληρωθεί με ένα τρίτο που θα είναι κάτι σαν την τριλογία μας.

Από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, εγώ και ο Γιάννης δεν θα πάρουμε ούτε 1 ευρώ, όλα θα διατεθούν για την λειτουργία του site.

Θα πρέπει να τονίσω ότι για μία ακόμα φορά ότι η βοήθεια δεν είναι υποχρεωτική και βέβαια βλέπω ίσως λίγο μελό την αναφορά σε τυρόπιτες, καφέδες, τσιγάρα κλπ. όποιος θέλει και μπορεί βοηθάει, το αντίθετο ισχύει για όποιον δεν έχει την δυνατότητα ή δεν συμφωνεί.

Κώστας Ζουγρής