I Love Rock n Roll…1975 – 1979 – 1982

I Love Rock n Roll…1975 – 1979 – 1982

Ένα άρθρο για ένα από τα χαρακτηριστικότερα τραγούδια επιτυχίες των 80s...

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Το συγκρότημα The Arrows ήταν ένα Άγγλο – αμερικάνικο ροκ τρίο με διάρκεια ζωής μόνο 4 χρόνια 1974 – 1977. Ο τραγουδιστής μπασίστας Alan Merrill, ο κιθαρίστας Jake Hooker και ο δεύτερος ντράμερ με τον οποίο έγιναν και γνωστοί Paul Varley. Γνώρισαν 2 επιτυχίες στα 30 πρώτα της Αγγλίας, 1974 – 1975, «Touch Too Much», «My Last Night With You». Ήταν ένα άλλο τραγούδι τους όμως που τους έκανε παγκόσμια γνωστούς. Ερμηνεύοντας το αρχικά b side τους I love Rock n Roll, στο σόου Pop 45, έπεισαν με την παρουσία τους τον παραγωγό να τους δώσεις ένα ολόδικό τους τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Είναι μια σύνθεση που γράφτηκε ως απάντηση στο τραγούδι των Rolling Stones «It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)», σύμφωνα με τον συνθέτη τραγουδιστή του γκρουπ.

Το The Arrows Show, μεταδιδόταν σε Αγγλία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Σκοτία, Νότια Αφρική και Χονγκ Κονγκ από το 1976 - 1977. Στα 28 του επεισόδια παρέλαυναν πετυχημένοι και νεοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες ενώ η μπάντα ερμήνευε τρία τραγούδια σε κάθε σόου. Η ερμηνεία του τραγουδιού σε ένα από τα επεισόδια του προγράμματος ήταν που τράβηξε την προσοχή μιας Αμερικανίδας που έκανε περιοδεία με το πενταμελές γυναικείο συγκρότημά της, τις The Runaways, το 1976. Η Joan Jett, περί αυτής ο λόγος, θα το ηχογραφήσει αρχικά με τους Steve Jones και Paul Cook από τους Sex Pistols 3 χρόνια αργότερα.

Το 1981 ένα χρόνο μετά από περιοδείες της με το τότε νέο της συγκρότημα τους Blackhearts, θα ξανά ηχογραφήσει το τραγούδι, που θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο δίσκο της με τον ίδιο τίτλο. Η επιτυχία τεράστια, με το σινγκλ να φτάνει τις 7 εβδομάδες στην κορυφή των ΗΠΑ, σαν σήμερα η πρώτη, πουλώντας 2 εκατομμύρια αντίτυπα και το άλμπουμ ορμώμενο από την τεράστια ώθηση της επιτυχίας του 7ου πιο πετυχημένου τραγουδιού για την δεκαετία του 80 στις ΗΠΑ, να φτάνει τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το I love Rock n Roll, βρίσκεται μέσα στα 100 καλύτερα κιθαριστικά τραγούδια σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, ενώ από το 2016 έχει μπει στο Rock n Roll Hall of Fame.