Ο συνδυασμός και η αγάπη για τον μεγάλο Eric Clapton - MTV UNPLUGGED…1992

Ο συνδυασμός και η αγάπη για τον μεγάλο Eric Clapton - MTV UNPLUGGED…1992

1993 Unplugged με τον Eric Clapton, No 1 άλμπουμ στις ΗΠΑ

Η ιδέα για την καθιέρωση ενός ακουστικού σόου, στην ομάδα του MTV ίσως να ήρθε με την πρώτη εκτός πρίζας εμφάνιση στο κανάλι, αυτή των Jethrotull το 1987, ως τρίο. Τότε είχαν ερμηνεύσει μόνο δύο τραγούδια, το «Serena deto a Cuckoo»και το«Skating Away (On the Thin Ice of the New Day)» με την εμφάνιση τους να απέχει μακράν από αυτή ενός ροκ συγκροτήματος.

Η εν λόγω σειρά του MTV βγήκε επίσημα στον αέρα σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια αργότερα, στις 26 Νοεμβρίου του 1989 και φιλοξενήθηκαν τότε οι Βρετανοί Squeeze, η Αμερικανίδα Syd Straw που εκείνο τον καιρό έκανε περιοδεία μαζί τους, σε ένα τραγούδι και ο Νεοϋορκέζος κιθαρίστας των The Cars, Elliot Easton.Ο δίσκος αυτός όπως και πολλοί άλλοι από τις παραπάνω από 102 ακουστικές συναυλίες των σόου που μεταδόθηκαν στην δεκαετία του ’90 από το αμερικάνικο μητρικό κανάλι, δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα. Κάτι λιγότερο από 20 μόνο εμφανίσεις έχουν υπάρξει και δισκογραφικά από αυτή τη χρυσή περίοδο του show.

Την αρχή για τη φρενίτιδα αυτών των δίσκων την έκανε το Unplugged (The Official Bootleg) του Paul McCartney, το 1991, αν και είχαν προηγηθεί καλλιτέχνες όπως οι Elton john, Aerosmith, Crosby, Stills&Nash, The Cure, Hall&Oatesμεταξύ άλλων.

Σαν σήμερα όμως ηχογραφείται το 1992 στο Λονδίνο, το πιο πετυχημένο άλμπουμ της φημισμένης σειράς που συνεχίζεται έως σήμερα. Πρόκειται για τον 4ο δίσκο με την σφραγίδα του MTV, 3ος Αμερικάνικης προέλευσης, που κυκλοφόρησε τελικά στις 25 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Θα κερδίσει 3 βραβεία γκράμμι και θα πουλήσει τον απίθανο αριθμό των 26 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως.

Layla

 

Tears in Heaven

 

Old Love

 

 

Running on Faith

 

 

 

Video Url
 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/