A Day In The Life, 1967

Θυμόσαστε το 1967; ένα τέλειο βίντεο για την χρονιά

A Day In The Life, ανοίγω την εφημερίδα και βλέπω ότι είναι 1967, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ

Κυκλοφόρησε ως το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ του 1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band . Πιστοποιημένο στον Lennon–McCartney , τα πρώτα και τα τελευταία τμήματα του τραγουδιού γράφτηκαν κυρίως από τον John Lennon , με τον Paul McCartney να συνεισφέρει κυρίως στο μεσαίο τμήμα του τραγουδιού. Και οι τέσσερις Beatles έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής διασκευής του τραγουδιού.

Οι στίχοι του Lennon εμπνεύστηκαν κυρίως από σύγχρονα άρθρα εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς για το θάνατο της κληρονόμου Guinness Tara Browne . Η ηχογράφηση περιλαμβάνει δύο αποσπάσματα από ορχηστρικά glissando που ήταν εν μέρει αυτοσχεδιασμένα σε στυλ avant-garde . Στο μεσαίο τμήμα του τραγουδιού, ο McCartney θυμάται τα νεανικά του χρόνια, που περιελάμβαναν την οδήγηση στο λεωφορείο, το κάπνισμα και το μάθημα. Μετά το δεύτερο κρεσέντο, το τραγούδι τελειώνει με μια από τις πιο διάσημες συγχορδίες στην ιστορία της μουσικής, παιγμένη σε πολλά πλήκτρα, που διαρκεί για πάνω από σαράντα δευτερόλεπτα.

Μια φημισμένη αναφορά για ναρκωτικά στη σειρά "I'd love to turn you on" είχε ως αποτέλεσμα το τραγούδι να απαγορευτεί αρχικά να μεταδοθεί από το BBC . Οι Jeff Beck , Barry Gibb , οι the Fall και οι Phish είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν διασκευάσει το τραγούδι.

Το τραγούδι ενέπνευσε τη δημιουργία του Deep Note , το σήμα κατατεθέν του ήχου για την κινηματογραφική εταιρεία THX . Παραμένει ένα από τα πιο σημαίνοντα και διάσημα τραγούδια στην ιστορία της λαϊκής μουσικής , που εμφανίζεται σε πολλές λίστες με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και εκτιμάται κοινώς ως το καλύτερο τραγούδι των Beatles.

 

 

 

Ελάτε στην παρέα μας