1963 κυκλοφορεί στην Αγγλία το Please Please Me...

22 Μαρτίου 1963 κυκλοφορει στην Αγγλια το Please Please Me...

Το Please Please Me είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Beatles . Παραγωγή του George Martin , κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία Parlophone της EMI στις 22 Μαρτίου 1963. 

Οι Beatles είχαν υπογράψει με την EMI τον Μάιο του 1962 και είχαν διοριστεί στην εταιρεία Parlophone που διεύθυνε ο Martin. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους σινγκλ « Love Me Do » τον Οκτώβριο, το οποίο εξέπληξε τον Μάρτιν και έφτασε στο νούμερο 17 σε αυτό που θα γινόταν το επίσημο τσαρτ σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου .

Εντυπωσιασμένος από το συγκρότημα, ο Μάρτιν πρότεινε να ηχογραφήσουν ένα ζωντανό άλμπουμ και βοήθησε να οργανώσουν το επόμενο σινγκλ τους, " Please Please Me ", το οποίο έφτασε στην κορυφή πολλών ανεπίσημων charts. Βρίσκοντας το Cavern Club , το σπίτι του συγκροτήματος στην πατρίδα τους, το Λίβερπουλ , ακατάλληλο για ηχογράφηση, ο Μάρτιν άλλαξε το σχέδιο σε ένα απλό στούντιο άλμπουμ .

Εκτός από το υλικό που υπάρχει ήδη στα σινγκλ τους, οι Beatles ηχογράφησαν το Please Please Me σε μια μέρα στα EMI Studios στις 11 Φεβρουαρίου 1963, με τον Martin να προσθέτει overdubs στο " Misery " και στο " Baby It's You " εννέα μέρες αργότερα.

Ψηφίστηκε 39η στη λίστα του Rolling Stone με τα « 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών » το 2012 και νούμερο 622 στην τρίτη έκδοση των 1000 άλμπουμ όλων των εποχών του Colin Larkin το 2000.

Κυκλοφορεί το 1963 στην Αγγλία το πρώτο άλμπουμ των Beatles, Please Please Me...

 

 

 

 

 

 

 

Video Url