Ο Bono στη λίστα του περιοδικού Glamour για τις γυναίκες της χρονιάς, λόγω της προσφοράς του υπέρ της ισότητας...

Ο Bono στη λίστα του περιοδικού Glamour για τις γυναίκες της χρονιάς, λόγω της προσφοράς του υπέρ της ισότητας...

Ο διάσημος τραγουδιστής των U2, είναι ο πρώτος άντρας στην ιστορία που παίρνει αυτόν τον τίτλο στη λίστα του περιοδικού Glamour ‘Women Of The Year’ (Γυναίκες της Χρονιάς)... Ο Bono έχει επαινεθεί και στο παρελθόν για τον ακτιβισμό του και την προσφορά του υπέρ της ισότητας των φύλων, αλλά και της χειραφέτησης των γυναικών σε όλο τον κόσμο...

Η πιο πρόσφατη εκστρατεία του με το όνομα «‘Poverty Is Sexist’, ήταν σχεδιασμένη να βοηθήσει τις φτωχότερες γυναίκες του κόσμου να αποκτήσουν πρόσβαση σε τροφή, καθαρό νερό, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, καθώς και πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να τους προσφέρει προστασία από τη σεξουαλική βία.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν το αξίζω», είπε στο περιοδικό Glamour κατά τη διάρκεια της απονομής ο τραγουδιστής «Αλλά είμαι ευγνώμων για αυτό το βραβείο και το βλέπω ως μια ευκαιρία να πούμε ότι η μάχη για την ισότητα των φύλων δεν μπορεί να κερδηθεί, εκτός κι εάν οι άνδρες την οδηγήσουν στη νίκη μαζί με τις γυναίκες. Είμαστε σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για το πρόβλημα, γι 'αυτό και πρέπει να συμμετάσχουμε στις λύσεις...»