The Boxer-Simon and Garfunkel (1970)

Από το Bridge Over Troubled Water

Γράφτηκε από τον Paul Simon και ηχογραφήθηκε από το αμερικανικό μουσικό δίδυμο Simon & Garfunkel από το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους , Bridge over Troubled Water (1970).

Παραγωγή του ντουέτου και του Roy Halee , κυκλοφόρησε ως αυτόνομο σινγκλ στις 21 Μαρτίου 1969, αλλά συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ εννέα μήνες αργότερα (τότε, τραγούδια που είχαν κυκλοφορήσει τόσο μπροστά σπάνια περιλαμβάνονταν στο επόμενο στούντιο άλμπουμ ).

Το τραγούδι είναι μια λαϊκή ροκ μπαλάντα που παίρνει ποικιλοτρόπως τη μορφή ενός θρήνου πρώτου προσώπου καθώς και ενός σκίτσου τρίτου προσώπου ενός μποξέρ .

Οι στίχοι είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικοί και εν μέρει εμπνευσμένοι από τη Βίβλο και γράφτηκαν σε μια εποχή που ο Σάιμον ένιωθε ότι του ασκούσαν άδικη κριτική.

Οι στίχοι του τραγουδιού συζητούν τη φτώχεια και τη μοναξιά . Είναι ιδιαίτερα γνωστό για το παράπονο στο ρεφρέν του, στο οποίο τραγουδούν το «lie-la-lie», με στίξη από μια γροθιά που χτυπά με σφοδρότητα στην κορυφή ενός ενισχυτή κιθάρας Fender Twin Reverb με την αντήχηση γυρισμένη προς τα πάνω.

Το "The Boxer" ήταν η συνέχεια ενός από τα πιο επιτυχημένα σινγκλ του ντουέτου, του " Mrs. Robinson ". Κορυφώθηκε στο Νο. 7 του Billboard Hot 100 .

Έχει καλές διακρίσεις διεθνώς, καταγράφοντας στο Top 10 σε εννέα χώρες, με την υψηλότερη κορυφή στην Ολλανδία , την Αυστρία , τη Νότια Αφρική και τον Καναδά .

Το Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι Νο. 106 στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών . 

Video Url