Bring Me To Life-Evanescence μόνο φωνητικά

Bring Me To Life-Evanescence μόνο φωνητικά

Το " Bring Me to Life " είναι το ντεμπούτο σινγκλ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Evanescence από το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ τους, Fallen (2003). Η Wind-up το κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ του άλμπουμ στις 7 Απριλίου 2003.

Το τραγούδι γράφτηκε από την Amy Lee όταν ήταν 19 ετών, μετά από μια ανταλλαγή με έναν γνωστό κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που βρισκόταν σε αναταραχή στις σχέσεις της. το τραγούδι έχει να κάνει με την απευαισθητοποίηση και την συνειδητοποίηση όλων των πραγμάτων που της έλειπαν στη ζωή. Ο κιθαρίστας Ben Moody και ο David Hodges έχουν επίσης τη σύνθεση τραγουδιού στο τραγούδι, το οποίο περιλαμβάνει guest φωνητικά από τον Paul McCoy του συγκροτήματος 12 Stones . Παραγωγή Dave Fortman, Το "Bring Me to Life" είναι ένα nu metal και goth metal crossover τραγούδι. Ο ανδρικός φωνητικός-ραπ αναγκάστηκε από τη δισκογραφική ενάντια στις επιθυμίες του Lee, προκειμένου να το πλασάρει στο μουσικό τοπίο της εποχής.

Η κριτική στο τραγούδι ήταν γενικά θετική, με τους κριτικούς να επαινούν τη μελωδία του και τα φωνητικά του Lee. Μετά τη συμπερίληψή του σε μια σκηνή της ταινίας Daredevil και το soundtrack της, το "Bring Me to Life" έγινε εμπορική επιτυχία, κατακτώντας την κορυφή των charts στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και κατατάσσοντας στην πρώτη δεκάδα από περισσότερες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. , Αργεντινή, Γερμανία και Νέα Ζηλανδία.

Οι στίχοι του τραγουδιού αρχικά ερμηνεύτηκαν από κάποιους ως θρησκευτικοί, γεγονός που το οδήγησε στα charts των χριστιανικών ροκ τσαρτ. Το "Bring Me to Life" πιστοποιήθηκε ως τριπλή πλατίνα το 2019 από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA).

 

Video Url