Πέθανε 70 ετών ο P.F. Sloan

Πέθανε 70 ετών ο P.F. Sloan

Σημαντικός συνθέτης της δεκαετίας του '60 με αρκετά κλασικά τραγούδια στο ενεργητικό του γραμμένα κυρίως για ονόματα όπως οι Grass Roots, Turtles, Barry McGuire, Johnny Rivers.

To πραγματικό του όνομα ήταν Philip Gary Schlein και είχε γεννηθεί στην Νέα Υόρκη, εκτός από την μεγάλη επιτυχία Eve Of Destruction είχε γράψει τα A Must To A Void για τους Herman's Hermits, You Baby-Turtles, Secret Agent Man-Johnny Rivers, Where Were You When I Need You-Grass Roots. Φίλος των Mamas and The Papas αυτός παίζει κιθάρα στην εισαγωγή του California Dreamin'.

Οι εταιρίες δίσκων της εποχής δεν πίστευαν ιδιαίτερα σ'αυτόν, δεν ενέκριναν το ύφος των τραγουδιών του, ειδικά το Eve Of Destruction σημάδεψε την πορεία του αφού όπως δήλωσε αργότερα πολλοί τότε πίστευαν ότι ο Dylan ήταν ένας ηλίθιος και κομμουνιστής. Ο Dylan έχει δηλώσει την παραδοχή του για το Eve Of Destruction το οποίο θεωρούσε τραγούδι πρότυπο.

https://www.youtube.com/watch?v=k0p5wB0l0BQ

Γι' αυτόν έγραψε ο Jimmy Webb το P.F. Sloan.

13 ετών υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο και το 1964 έπαιζε κιθάρα για τους Jean and Dean, δικιά του είναι η φαλσέτο φωνή στο Little Old Lady From Pasadena των Jan And Dean. Αργότερα μαζί με τον Steve Barri έφτιαξαν τους Grass Roots στους οποίους ήταν συνθέτης και παραγωγός.

Ήταν από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες (Πετρίδης και Ζουγρή) μας άρεσε ιδιαίτερα το Sins Of A Family.

Κώστας Ζουγρής