Bill Medley, η 'φωνή' των Righteous Brothers, έγινε 83 ετών

Bill Medley, η 'φωνή' των Righteous Brothers, έγινε 81 ετών

Ο τραγουδιστής των Righteous Brothers γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1940. οι μεγαλύτερες επιτυχίες του:

Ο Μέντλι γεννήθηκε στη Σάντα Άνα της Καλιφόρνια από τους Άρνολ και Ίρμα Μέντλεϊ.  Παρακολούθησε το γυμνάσιο Santa Ana , αποφοιτώντας το 1958. Μεγάλωσε ως Πρεσβυτεριανό , τραγούδησε στην εκκλησιαστική χορωδία, και οι γονείς του είχαν ένα συγκρότημα swing. 

Ενδιαφέρθηκε για τη μουσική R&B ακούγοντας ραδιοφωνικούς σταθμούς με μαύρο προσανατολισμό.  Μια πρώιμη επιρροή που έχει αναφέρει είναι ο Little Richard , τον οποίο άκουσε για πρώτη φορά όταν ήταν δεκαπέντε ή δεκαέξι ετών, και αργότερα ο Ray Charles , ο Bobby "Blue" Bland και ο BB King ..  

Ο Medley δημιούργησε για πρώτη φορά ένα τραγουδιστικό δίδυμο με το όνομα The Romancers με τον φίλο του Don Fiduccia, ο οποίος έπαιζε επίσης κιθάρα. Άρχισε να γράφει τραγούδια και να ηχογραφεί ηχογραφήσεις με πολλά κομμάτια στο σαλόνι του. 

Στα 19, είχε δύο τραγούδια, τα "Womaling" και "Chimes of My Heart", ηχογραφημένα από το φωνητικό συγκρότημα The Diamonds .

Οι Medley και Fiduccia σχημάτισαν στη συνέχεια μια ομάδα με το όνομα The Paramours το 1960, με τους Sal Fasulo και Nick Tuturro, ενώ αργότερα προστέθηκαν οι Mike Rider και Barry Rillera.

Το συγκρότημα είχε την πρώτη του συναυλία επί πληρωμή στο εστιατόριο Little Italy στο Anaheim της Καλιφόρνια . Οι Paramours υπέγραψαν με τη θυγατρική της Mercury Records Smash Records, κυκλοφορώντας τραγούδια όπως τα "That's the Way We Love" και "Miss Social Climber" το 1961. 

YOU'VE LOST THAT LOVING FEELING

το πιο πολυακουσμένο τραγούδι στην ιστορία του Αμερικάνικου ραδιοφώνου

 

 

UNCHAINED MELODY

επιτυχία σε δύο διαφορετικές δεκαετίες χάρις στην ταινία Ghost

 

 

(I've Had) THE TIME OF MY LIFE

μαζί με την Jennifer Warnes

 

 

 

https://www.popup.gr/