Bruce Dickinson: Οι 10 μεγαλύτερες κραυγές του...

Bruce Dickinson: Οι 10 μεγαλύτερες κραυγές του...

Ο Bruce Dickinson γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1958 και πήγε στους Iron Maiden στις 26 Σεπτεμβρίου 1981

Συμμετείχε σε μερικά συγκροτήματα τοπικής εμβέλειας ανάμεσα στα οποία συναντούμε τους Styx το 1976, τους Speed (1977-1978) και τους Shots στις αρχές του 1979.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, έγινε μέλος του hard rock συγκροτήματος Samson, με τους οποίους έγινε γνωστός σαν "Bruce Bruce". Μαζί τους ηχογράφησε δύο στούντιο άλμπουμ και ένα ζωντανά ηχογραφημένο.

Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1981, επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές και λίγο αργότερα, το 1981 προσελήφθη ως νέος τραγουδιστής των Iron Maiden, αντικαθιστώντας τον Πολ Ντι Άνο, κάνοντας το ντεμπούτο του στο άλμπουμ του 1982 με τίτλο "The Number of the Beast".

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο συγκρότημα, κυκλοφόρησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, με αποτέλεσμα να κερδίσει ο καλλιτέχνης παγκόσμια φήμη, λαμβάνοντας αναγνώριση ως ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών για το heavy metal.

Ο Ντίκινσον αποχώρησε από τους Iron Maiden το 1993 για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Μπλέιζ Μπέιλι.

 

 

https://www.popup.gr/