60 χρόνια μετά - I Want To Hold Your Hand - Βeatles

58 χρόνια μετά - I Want To Hold Your Hand - Βeatles

Το I Want To Hold Your Hand των Βeatles γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1963... To I Want To Hold Your Hand άλλαξε τα πάντα στην σύγχρονη μουσική αφού με την επιτυχία του επέβαλε την επιβολή των Βρετανών μουσικών στην Αμερική, κάτι που άλλαξε τον ήχο της εποχής.

 

Στην Βρετανία κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου, αλλά η Αμερικάνικη εταιρία δεν ήθελε να το προωθήσει αφού ήδη είχαν αποτύχει τα δύο προηγούμενα τραγούδια τους, τελικά με μεγάλη πίεση από τον Brian Epstein που επισκέφτηκε τον Αμερικανό πρόεδρο της εταιρίας τους συμφώνησαν να τυπώσουν μερικές χιλιάδες αντίτυπα... Στην Αμερική κυκλοφόρησε επίσημα στις 26 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς...

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου η Marscha Albert, ένα νεαρό κορίτσι στην Washington DC είδε στις ειδήσεις του CBS μια αναφορά για την επιτυχία των Beatles στην Αγγλία και τηλεφωνούσε συνέχεια σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης τους εκλιπαρώντας να παίξουν το τραγούδι. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα, οι υπεύθυνοι του σταθμού φρόντισαν να τους φέρουν με αεροπλάνο της γραμμής τον δίσκο από το Λονδίνο,το έπαιξαν, μιλώντας μάλιστα μέσα στο τραγούδι για να μην το αντιγράψουν και το παίξουν άλλοι.

 

Ο Αμερικανός DJ που ο έπαιξε πρώτος στις 17 Δεκεμβρίου 1963 ήταν ο James Carroll.

 

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που η εταιρία αποφάσισε να το κυκλοφορήσει νωρίτερα από το αρχικό πρόγραμμα, οι παραγγελίες ήταν 1 εκατομμύριο αντίτυπα.Κάποιοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι τότε έγραψαν ότι πίσω από τον αθώο τίτλο κρυβόταν μία διαβολική μουσική.Ο John Lennon έχει πει ότι την επαναλαμβανόμενη φράση I Can't Hide εμπνεύστηκε από Γαλλικό δίσκο Avant garde μουσικής που ο ήχος του ήταν σαν να κόλλησε η βελόνα.

 

Σε 3 εβδομάδες το τραγούδι ακολούθησε την διαδρομή 45-3-1 στο Hot 100

 

 

 

 

https://www.popup.gr/