Ο Gary Glitter από τους δημιουργούς του Glam Rock έχει βγει από την φυλακή και έγινε 80 ετών

Ο Gary Glitter, ο οποίος μέχρι το 1997 ήταν περισσότερο γνωστός για το glam rock single του, «Rock and Roll Part 2», μια παγκόσμια επιτυχία το 1972, στάλθηκε πίσω σε φυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις πέντε εβδομάδες αφότου είχε αποφυλακιστεί αφού είχε εκτίσει το μισό 16ετής φυλάκιση για σειρά σεξουαλικών αδικημάτων με ανήλικα κορίτσια. Ο  τραγουδιστής επέστρεψε στις 13 Μαρτίου 2023, για μια αγνώστων στοιχείων παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του στις 3 Φεβρουαρίου από μια φυλακή χαμηλής ασφάλειας, HMP The Verne, στο Ντόρσετ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση στις 14 Μαρτίου, σημειώνοντας «Η προστασία του κοινού είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέσαμε αυστηρούς όρους άδειας και έτσι, όταν οι παραβάτες τους παραβιάζουν, δεν διστάζουμε να τους επιστρέψουμε στην κράτηση».

Η εφημερίδα Sun σημείωσε στις 16 Δεκεμβρίου ότι οι αρχές των φυλακών είχαν υποδείξει ότι ο 78χρονος ήταν υπόδειγμα κρατουμένου από τότε που φυλακίστηκε. (Αυτή η ιστορία που διαβάζετε στο Best Classic Bands είναι μια ενημέρωση της αναφοράς μας εκείνη την εποχή.)

Πηγή είπε στη The Sun: «Ο Glitter έχει κρατήσει τη μύτη του καθαρή στη φυλακή και τώρα η ποινή του έχει σχεδόν τελειώσει. Η φύση της καθοριστικής ποινής του σημαίνει ότι η υπόθεση δεν θα πάει στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης. Σημαίνει απλώς ότι μόλις τελειώσει η ποινή του, είναι ελεύθερος να βγει από τις πύλες της φυλακής». Στις 3 Φεβρουαρίου, ο ιστότοπος της εφημερίδας σημείωσε ότι «ο σεξουαλικός θηρευτής θα πρέπει επίσης να φοράει μια ετικέτα και να λέει στην αστυνομία εάν συνάψει σχέση με κάποιον που έχει παιδί κάτω των 18 ετών.)

Από το 1972-1975, ο Glitter, γεννημένος  στις 8 Μαΐου 1944, στο Banbury της Αγγλίας, είχε έντεκα συνεχόμενες επιτυχίες στο Top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τους πλέον προφητικούς τίτλους «Do You Wanna Touch Me» και «Oh Yes! You're Beautiful."

Ως έφηβος, παίζοντας ως Paul Raven, υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Parlophone, κυκλοφορώντας αρκετά σινγκλ που επιβλέπονταν από τον μελλοντικό παραγωγό των Beatles, George Martin. Μαζί με καλλιτέχνες όπως ο David Bowie, οι T. Rex, οι Sweet και η Suzi Quatro, ο Glitter πρωτοστάτησε σε έναν μουσικό ήχο και στυλ που έγινε γνωστό ως glam rock.

Το ντεμπούτο σινγκλ του, «Rock and Roll Part 2», στη Bell Records, έφτασε στο #7 στο Hot 100 το 1972. (Το τραγούδι, που συνέγραψαν οι Glitter και ο Mike Leander, ήταν μέρος μιας εκτεταμένης ηχογράφησης: το «Part 1» περιλαμβάνει ένα φωνητικό κομμάτι· το "Part 2" είναι ουσιαστικά ένα ορχηστρικό, εκτός από τη λέξη, "Hey", το οποίο αναφωνείται παντού.) Παρά τη φήμη του τραγουδιστή και συν-συγγραφέα του, ήταν ένα δημοφιλές τραγούδι για να παίζουν οι αθλητικές ομάδες στα μεγάφωνα γηπέδων και αρένας για να ανεβάζουν το πλήθος κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

 

Παρά τη συνεχιζόμενη επιτυχία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Glitter είχε μόνο μία ακόμα επιτυχία  στις Η.Π.Α.

Το 1997, κατηγορήθηκε για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, αφού ένας τεχνικός υπολογιστών ανακάλυψε εικόνες ανήλικων κοριτσιών στον σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή του. Εξέτισε τέσσερις μήνες φυλάκιση, αρχής γενομένης από το 1999, για αυτό το αδίκημα. Μετά την αποφυλάκισή του, μετακόμισε σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να αποφύγει τον δημόσιο έλεγχο, και τελικά εγκαταστάθηκε στο Βιετνάμ. Συνελήφθη ξανά το 2005, κατηγορούμενος για σεξ με ανήλικα κορίτσια. Αν και ο Glitter ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι τα θύματά του ήταν ανήλικοι, κρίθηκε ένοχος για διάφορες κατηγορίες για σεξ. Το 2008 υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στη φυλακή και τελικά αποφυλακίστηκε.

 

Το 2015, ενώ ζούσε ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη και πάλι και κατηγορήθηκε για «εξαθλιωμένα και φρικτά» σεξουαλικά εγκλήματα, που χρονολογούνται από το 1975-1980.

Σε δημοσίευμα της  στις 16 Δεκεμβρίου 2022, η Sun σημείωσε ότι το ατιμασμένο αστέρι «έχει ακόμη εκατομμύρια στην τράπεζα» και ότι η απελευθέρωσή του επίκειται. Ο Glitter θα πρέπει να φοράει μια ετικέτα που θα επιτρέπει στους αξιωματούχους να παρακολουθούν το πού βρίσκεται

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url