Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα βιβλίων...

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα βιβλίων...

Κάντε ένα πάρτι ανταλλαγής βιβλίων. Προσκαλέστε τους φίλους των παιδιών σας σπίτι και ζητήστε τους (ή από τους γονείς τους) να φέρουν 5 βιβλία που θέλουν να ανταλλάξουν. Μπορείτε να προμηθευτείτε πάνινες τσαντούλες για να πάρουν μαζί τα νέα βιβλία τους. Έτσι όλοι ανανεώνουν τη συλλογή τους και διαβάζουν νέα βιβλία χωρίς καθόλου κόστος.

Φτιάξτε το δικό σας audio βιβλίο. Αντί να αγοράσετε μία ιστορία με αφήγηση, διαβάστε ένα βιβλίο στο παιδί σας και ηχογραφήστε το. Αφήστε το να κάνει τα ηχητικά εφέ ή να διαβάσει και εκείνο κομμάτια από το βιβλίο.

Αφήστε το παιδί να αγοράσει τα δικά του βιβλία. Μπορείτε να μάθετε στο παιδί πώς να αποκτήσει το δικό του χαρτζιλίκι κάνοντας μικροδουλειές μέσα στο σπίτι. Όταν μαζέψει 10 ή 15 ευρώ, πάρτε μαζί στο βιβλιοπωλείο ώστε να κάνει την πρώτη του αγορά.

Φτιάξτε γλυκά με εικόνες ή λέξεις από βιβλία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να φτιάχνεις μαζί με το παιδί σου ένα κέικ και να το διακοσμείς με χρώματα και φράσεις από τα αγαπημένα βιβλία του παιδιού.

Οργανώστε βραδιά βιβλίου- ταινίας. Βρείτε σχετικά μικρά βιβλία που έχουν γίνει ταινίες και περάστε μία βραδιά με το παιδί διαβάζοντας και μετά παρακολουθώντας.

Ερμηνεύστε ένα βιβλίο. Βάλτε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ και παίξτε το αγαπημένο βιβλίο του παιδιού σας,

Φτιάξτε το δικό σας εξώφυλλο. Αν έχει παλιώσει το βιβλίο του, ζωγραφίστε το δικό σας εξώφυλλο και αφήστε το να δημιουργήσει κάτι δικό του με ευρηματικότητα.

Φτιάξτε τους δικούς σας σελιδοδείκτες. Πάρτε σκληρό χαρτί και κόψτε μακρόστενες λωρίδες. Αφήστε τη δημιουργία στο παιδί με σχέδια, χρώματα και κολάζ και περάστε μέσα από μία τρυπούλα κορδέλα.

[via]