Ένα κονσέρτο για μπουζούκια

Ένα κονσέρτο για μπουζούκια

Αγαπητέ κ. Πετρίδη

Ονομάζομαι Θοδωρής Μπρουτζάκης και είμαι συνθέτης και πιανίστας.

Αφορμή για να επικοινωνήσω μαζί σας ήταν ένα άρθρο του κ. Ξαρχάκου που τυχαία είδα στο "www.apotis3stis5.com".

Λέγοντας δυο λόγια για το νέο του άλμπουμ, ο κ. Ξαρχάκος σχολιάζει και πολύ σωστά, πως "υπάρχει πρωτοφανές πνευματικό έλλειμμα στην Ελλάδα".

Μέχρι εδώ όλα καλά, απλά να τονίσω πως δεν δίνεται σε νέους δημιουργούς ούτε κατ' ελάχιστο, κάποιο βήμα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους, εκτός αν υπάρχει η κατάλληλη γνωριμία.

Με βλέπετε λίγο απόλυτο αλλά έχω δυστυχώς προσωπική εμπειρία.

Δε θα σας κουράσω.

Εδώ και 15 μήνες προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να προβάλλω το συμφωνικό μου έργο "Κονσέρτο για 2 μπουζούκια και ορχήστρα", ένα έργο που συγκεράζει τη λαϊκή με την συμφωνική μουσική, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και διαρκώς "πέφτω σε τοίχο".

Δε συνέβη όμως το ίδιο στην Σερβία τον περασμένο Νοέμβριο όπου οι Σέρβοι τίμησαν το έργο μου κι εμένα κατ' επέκταση, παίζοντας το σε Α' εκτέλεση, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ κλασσικής μουσικής NIMUSFEST 2016 που γίνεται εδώ και 42 χρόνια στην πόλη Nis.

Κι αυτό έγινε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ, αλλά με μια απλή καλλιτεχνική πρόταση που έστειλα ηλεκτρονικά, σαν άγνωστος μεταξύ αγνώστων, όμοια με αυτή που έστειλα και εξακολουθώ να στέλνω στην Ελλάδα. Κριτήριο επιλογής, το έργο αυτό καθαυτό.

Μπορείτε να δείτε εδώ:

Σολίστες: Βαγγέλης Τρίγκας και ο Νίκος Κατσίκης

Ας δίνεται από όσους έχουν την δυνατότητα λοιπόν "βήμα" σε νέους δημιουργούς και μετά να κάνουμε (πιστέψτε με το θέλω πολύ) την πιο αυστηρή κριτική και αξιολόγηση του καλλιτεχνικού τους έργου.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Μπρουτζάκης