Pet Sematary-Ramones

Pet Sematary-Ramones

Από το ομώνυμο του Stephen King

Το " Pet Sematary " είναι από το άλμπουμ του 1989 Brain Drain . Το τραγούδι, που γράφτηκε αρχικά για την ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά του Stephen King το 1989 , έγινε μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες των Ramones και ήταν βασικό στοιχείο των συναυλιών τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Παίζει πάνω από τους τίτλους της ταινίας. 

Ο Stephen King είναι μεγάλος θαυμαστής των Ramones και κάλεσε το συγκρότημα στο σπίτι του στο Bangor, Maine καθώς έπαιζαν στη Νέα Αγγλία . Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παρέδωσε στον Dee Dee Ramone ένα αντίγραφο του μυθιστορήματός του Pet Sematary και ο μπασίστας αποσύρθηκε στο υπόγειο. Μία ώρα αργότερα, ο Dee Dee επέστρεψε με τους στίχους στο "Pet Sematary". Λίγο αργότερα, ο ντράμερ Marky Ramone είπε ότι η στάση του Dee Dee εκείνη την ημέρα έδειξε ότι μπορούσε να πετύχει τα σχέδιά του να φύγει από το συγκρότημα και να επιχειρήσει μια καριέρα στη μουσική hip hop .

Παρομοίασε τον Dee Dee με τον King, λέγοντας ότι και οι δύο έγραψαν πράγματα με τα οποία οι άνθρωποι μπορούσαν να συσχετιστούν επειδή «διείσδυσαν στην περιέργεια, τους φόβους και τις ανασφάλειες που κουβαλούσαν μαζί τους και δεν μπορούσαν να εκφράσουν με λόγια»