Πετρίδης-Ζουγρής ακούνε Bruce Springsteen

Τα 30 καλύτερα τραγούδια του Bruce Springsteen

Δεν είναι εύκολο να διαλέξει κανείς συγκεκριμένο αριθμό τραγουδιών του Bruce, είναι από τους καλλιτέχνες που κάθε τραγούδι τους κρύβει πίσω του και μία ιστορία.

 

Πολλοί μεγάλωσαν μαζί του και έχουν τις προτιμήσεις τους, ανάλογα με την ηλικία τους, όμως το σύνολο του έργου του αποτελεί μια ενότητα που μας περιγράφει την ιστορία της ζωής του. Εμείς απολαμβάνουμε όλα τα τραγούδια του, κάτι που συμβαίνει με όλους τους μεγάλους της μουσικής.

 

O Bruce έγινε 74 ετών. Ηχογραφεί τα τραγούδια του και κάνει περιοδείες με το συγκρότημα E Street Band και είναι γνωστός για το είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία. Τα τραγούδια του κυμαίνονται από έντονες μπαλάντες ως δυνατά και γρήγορα ροκ εν ρολ κομμάτια. Τα δύο πιο επιτυχημένα άλμπουμ του, το Born to Run (1975) και το Born in the U.S.A. (1984) αποτελούν την επιτομή τής περιγραφής των καθημερινών "μαχών" των απλών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι στιγμής, έχει κερδίσει πάμπολλα βραβεία για τη δουλειά του, μεταξύ αυτών 20 Γκράμι, 3 Χρυσές Σφαίρες και ένα Όσκαρ, ενώ συνεχίζει να διατηρεί έναν τεράστιο αριθμό θαυμαστών ανά τον κόσμο.
Video Url