Τα 10 καλύτερα των Smiths, 64 ετών ο Morrissey

What Difference Does It Make?-Smiths (1983)

Ο Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ (γενν. 22 Μαΐου 1959), ευρύτερα γνωστός ως Morrissey, είναι Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας. Έγινε τραγουδιστής των Smiths, οι οποίοι ήταν ενεργοί από το 1982 έως το 1987. Από τότε, είχε μια σόλο καριέρα, φτάνοντας στην πρώτη δεκάδα του UK Singles Chart σε δέκα διαφορετικές περιστάσεις και φτάνοντας στον αριθμό ένα στο UK Album Chart τρεις φορές.

Με τον Johnny Marr ίδρυσε τους Smiths το 1982, προσελκύοντας σύντομα την εθνική αναγνώριση για το ομότιτλο άλμπουμ τους. Ως frontman του συγκροτήματος, προσέλκυσε την προσοχή για την ασυνήθιστη αλλά εκφραστική βαριά του φωνή, τους ευφυείς και σαρδονικούς στίχους και την ιδιοσυγκρασιακή του εμφάνιση. Αποφεύγοντας σκόπιμα το ροκ machismo, καλλιέργησε την αισθητική ενός κοινωνικού αλλοδαπού που απέφυγε τα ναρκωτικά και αγκάλιασε την αγαμία.

Οι Smiths κυκλοφόρησαν τρία επιπλέον άλμπουμ στούντιο και είχαν μια σειρά από singles με μεγάλη επιτυχία. Οι προσωπικές διαφορές μεταξύ Morrissey και Marr οδήγησαν στη διάλυση των Smiths το 1987.

 

1. THERE'S A LIGHT THAT NEVER GOES OUT

 

 

2. HOW SOON IS NOW

 

 

3. PLEASE PLEASE LET ME GET WHAT I WANT

 

 

4. LAST NIGHT I DREAMT THAT SOMEBODY LOVES ME

 

 

 

5. BIG MOUTH STRIKES AGAIN

 

 

6. WHAT DIFFERENCE DOES IT MAKE

 

 

7. GIRLFRIEND IN A COMA

Video Url

 

8. PANIC

 

 

9. HEAVEN KNOWS I'M MISERABLE NOW

 

 

10. THIS CHARMING MAN