Τα 30 καλύτερα τραγούδια των Led Zeppelin

Τα 30 καλύτερα τραγούδια των Led Zeppelin

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία της μουσικής. Αναδύθηκαν μέσα από τη βρετανική blues σκηνή και είναι ένα από τα δέκα πρώτα συγκροτήματα σε πωλήσεις, στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Αποτελούνταν από τον Τζίμι Πέιτζ (κιθάρα, μαντολίνο, θερεμίν), τον Ρόμπερτ Πλαντ (φωνητικά, φυσαρμόνικα), τον Τζον Πωλ Τζόουνς (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο, φλογέρα ) και τον Τζον Μπόναμ (τύμπανα).

Θεωρούνται πρωτοπόροι στην δημιουργία νεότερων ειδών μουσικής, όπως το χέβι μέταλ και το χαρντ ροκ (που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του '70 και του '80) και η μουσική τους είχε επιρροές από άλλα είδη, όπως η μπλουζ και το ροκ εντ ρολ.

Απέκτησαν το όνομα τους μετά από πρόταση του ντράμερ των The Who, Κιθ Μουν, ο οποίος τους το πρότεινε μετά την απόρριψη του αρχικού τους ονόματος, "The New Yardbirds", από την εταιρεία τους, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Το πρώτο τους, ομώνυμο άλμπουμ, ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 1968, στα "Olympic Studios" του Λονδίνου, για να κυκλοφορήσει στις 12 Ιανουαρίου 1969 από την "Atlantic", ανεβαίνοντας στο αμερικανικό και το βρετανικό Top-10, συνοδευόμενο από το σινγκλ "Good Times Bad Times", το οποίο γνώρισε μικρή επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, φθάνοντας ως το # 80.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 1968, οι Led Zeppelin έδωσαν την πρώτη τους συναυλία, στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών. Την άνοιξη του 1969, περιόδευσαν στη Μεγάλη Βρετανία και μετά από διάλειμμα μιας εβδομάδας, συνέχισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας στις 24 Απριλίου, στο Σαν Φρανσίσκο.

1 STAIRWAY TO HEAVEN

 

2 KASHMIR

 

 

3 WHOLE LOTTA LOVE

 

 

4 SINCE I'VE BEEN LOVING YOU

Video Url

 

 

5 BABE I'M GONA LEAVE YOU

 

 

6 BLACK DOG

 

 

7 IMMIGRANT SONG

 

 

8 THE BATTLE OF EVERMORE

 

 

9 IN THE EVENING

Video Url

 

 

10 LIVIN' LOVING MAID

 

 

11 RAMBLE ON

 

 

12 WHEN THE LEVEE BREAKS

 

 

13 GOING TO CALIFORNIA

 

 

14 ALL MY LOVE

 

 

15 ACHILLES LAST STAND

 

 

16 OVER THE HILLS AND FAR AWAY

 

 

17 GOOD TIMES, BAD TIMES

 

 

18 ROCK & ROLL

 

 

19 MISTY MOUNTAIN HOP

 

 

20 DAZED AND CONFUSED

 

 

21 NO QUARTER

 

 

22 TRAMPLED UNDER FOOT

 

 

23 FOOL IN THE RAIN

 

 

24 THANK YOU

 

 

25 MOBY DICK

 

 

26 COMMUNICATION BREAKDOWN

 

 

27 D'YER MAKER

 

 

28 HEARTBREAKER

 

 

29 THE SONG REMAINS THE SAME

Video Url

 

 

30 WHAT IS AND WHAT SHOULD NEVER BE

 

 

https://www.popup.gr/