Άλλες 10 ροκ διασκευές των οποίων τα αυθεντικά δεν είναι τόσο... rock

Άλλες 10 ροκ διασκευές των οποίων τα αυθεντικά δεν είναι τόσο... rock

Από τον ALi Mathloum

Την έννοια της καλής διασκευής την συναντάμε όταν ένας μουσικός διαλέγει ένα τραγούδι έξω από τα δικά του λημέρια και νερά και το φέρνει στα μέτρα του, του διαμορφώνει νέα σύσταση και δομή προσαρμοσμένη στο δικό τους ύφος και στυλ. Πάμε να δούμε άλλες δέκα πετυχημένες απόπειρες...

10. ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑ? - His Majesty The King Of Spain | Θυμίζει κάτι από Ελλάδα... Ορχηστρική διασκευή ενός -ομολογουμένως, από έναν ροκά- άσματος της ελληνικής λαϊκής μουσικής του Στράτου -η απόλυτη λαϊκή φωνή- Διονυσίου.
Το γκρουπ είναι επίσης ελληνικό.

9. HIGHER GROUND? - Red Hot Chili Peppers | 1η εκτ. STEVIE WONDER\ Το γκρουπ που όρισε όσο κανένα άλλο το fusion της φανκ με την ροκ υμνεί έναν από τους θρύλους του είδους Stevie Wonder με απόλυτο σεβασμό κρατώντας άθικτο το γκρουβ του κομματιού.

8. RENEGADES OF FUNK - R.A.T.M. |1η εκτέλεση AFRIKA BAMBAATAA\ Το σπουδαίο αντισυμβατικό φανκ μεταλ γκρουπ τιμάει τον θρυλικό Afrika Bambaataa έναν DJ από τους pioneers κ νονούς της χιπ χοπ σκηνής και πρωτοπόρος στην έξαρση του ηλεκτρονικού ήχου στα τέλη 70'ς κ έπειτα.

7. LAND OF CONFUSIΟN - Disturbed |1η εκτ. GENESIS \ Ένα από τα πιο καυτά όνομα της σύγχρονης heavy metal σκηνής επιλέγει αυτήν την πολύ μεγάλη προγκρέσιβ ροκ αλλά με ποπ στοιχεία επιτυχία από το 1986 για να αποδώσει tribute στους σπουδαίους Genesis των ντράμερ Phil Collins & του εκπληκτικού τραγουδιστή τους Peter Gabriel. Καθόλου εύκολη αποστολή αλλά οι Disturbed του έχουνε και πολύ.

6. THE GODFATHER THEME?? - Slash | Nino Rota\ Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορχηστρικά themes στην ιστορία του κινηματογράφου μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη κιθαριστική μπαλάντα υπό την απίστευτης δυσκολίας και μαεστρίας διασκευή του Slash .

5. BEAT IT ? - Fall Out Boy |1η εκτ. MICHAEL JACKSON \ Άλλο ένα τραγούδι του βασιλιά της ποπ μετά το Smooth Criminal (στο Α’ μέρος) που ντύνεται χαρντ ροκ. Όπως και το προαναφερθέν έτσι και εδώ οι Fall Out Boy δεν έχουν πειράξει ιδιαίτερα το κομμάτι απλά το κάνανε έναν από τους απόλυτους ροκ ύμνους για κάθε καλοκαιρινό πάρτι στην ταράτσα.

4. WICKED GAME? - HIM | 1η εκτ. CHRIS ISAAK \ Εξαιρετική μπαλάντα από μια φωνή που γεννήθηκε να υμνήσει τον έρωτα κ την αγάπη. Όπως φυσικά και o Ville Vallo με το συγκρότημα του που αυτοαποκαλούνται ως το μοναδικό ''love metal'' συγκρότημα, (ταιριάζει απόλυτα) ούτε σε 10 παράλληλα σύμπαντα δε θα βρεις να μην το έχουν επιλέξει. Από αυτές που ορίζουν την έννοια της καλής διασκευής.

3. RIDE LIKE THE WIND? - Saxon | 1η εκτ. Christoffer Cross\ Κλασικότατο driving ποπ τραγούδι κ μεγάλη επιτυχία από το 1980. Οι Σαξον, ένα από τα πρώτα γκρουπ που ξεπήδησαν κ όρισαν το χεβι μεταλ στην Μεγάλη Βρετανία μαζί με τους Maiden , Priest & Motorhead, το κάνουν απόλυτα δικό τους και μας χαρίζουν ένα 80ς κλασικό μεταλ κομμάτι για πολλά πολλά γκάζια.

2. CATS IN THE CRADLE ?- Ugly Kid Joe | 1η εκτ. Harry Chapin \ Για μένα μέσα στις καλύτερες διασκευές όλων των εποχών. Το αυθεντικό τραγούδι είναι ένα φολκ ροκ κομμάτι κ επιτυχία στην Αμερική του 1974 που έφτασε στο νο1 παρακαλώ. Πάρα πολύ συγκινητικοί αυτοβιογραφικοί στίχοι που αναφέρονται στην σχέση -που δεν- είχε ο τραγουδοποιός με τον πατέρα του. Το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα του έδωσε το συναίσθημα που του έλειπε γιατί πράγματι θα ήταν κρίμα να μην είχε διασκευαστεί αυτό το κομμάτι, έγινε όπως έπρεπε και έμενα τουλάχιστον με ανατριχιάζει ΚΑΘΕ φορά που το ακούω.

1. GET READY ? - Rare Earth | 1η εκτ. TEMPTATIONS\ Oι Rare Earth είναι ένα εξαιρετικά υποτιμημένο ροκ συγκρότημα που αξίζει να ακούσουν όλοι οι κλασικ ροκ φανς, είχε μεγάλες επιδράσεις από την σόουλ κ την φανκ μουσική που όρισε το μοναδικό στυλ τους, ήταν κ αυτοί παιδιά της θρυλικής Motown Records που στις αρχές των 70'ς έβγαλε τα μεγαλύτερα ονόματα της σόουλ κ της φανκ με ιδιαίτερα πετυχημένους φυσικά το απόλυτο φωνητικό γκρουπ Τhe Tempations .

Γίνε μέλος στην ομάδα μας