Έξι τροφές για θετική σκέψη και περισσότερη ενέργεια

Έξι τροφές για θετική σκέψη και περισσότερη ενέργεια

Η κούραση και το άγχος μπορεί να αποδυναμώσουν τον οργανισμό και να τον εξουθενώνουν συνεχώς. Το πολύωρο καθισιό που κυριαρχεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής συμβάλλει κι αυτό στο να ρίχνει τα επίπεδα ενέργειας αλλά και τη διάθεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς σας πιο ευάλωτους σε αρρώστιες αλλά και στην κατάθλιψη.

Δείτε ποιες τροφές θα σας χαρίσουν περισσότερη ενέργεια, θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε σώμα και μυαλό, θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας και θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό σας. >>

1. O σολομός, λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει, βοηθά στην παραγωγή περισσότερης ενέργειας, στην καλύτερη εγκεφαλική δραστηριότητα και στην κυκλοφορία του αίματος.

2. Oι μπανάνες αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές για να σας γεμίσουν ενέργεια. Είναι πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ βοηθούν και στο να διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου χαμηλά.

3. Οι φακές και άλλα όσπρια, όπως τα φασόλια και τα ρεβίθια, βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα (σάκχαρο) και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα ενέργειας.

4. Τα έλαια που βρίσκονται στην καρύδα αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική πηγή ενέργειας, καθώς αποτελούνται από ένα είδος λιπαρών που μετατρέπεται σε ενέργεια γρήγορα και αποτελεσματικά.

5. Τα αυγά είναι πλούσια σε σίδηρο και πρωτεΐνη. Ακόμα, περιέχουν βιταμίνες Β, οι οποίες μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια.

6. Το κατσαρό μαρούλι είναι ό,τι καλύτερο για να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να την ενέργειά σας, καθώς περιέχει τα απαραίτητα μέταλλα για αυτόν τον σκοπό όπως ο χαλκός, το κάλιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος.

Πηγή: onmed.gr