Δισκοθήκη: Black Crows ωραίο ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Black Crowes είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια το 1984. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει οκτώ στούντιο άλμπουμ, τέσσερα ζωντανά άλμπουμ και πολλά σινγκλ τσαρτ. Το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Def American Recordings το 1989 και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Shake Your Money Maker, την επόμενη χρονιά. Η συνέχεια τους, The Southern Harmony and Musical Companion, έφτασε στην κορυφή του Billboard 200 το 1992. Τα άλμπουμ Amorica, Three Snakes and One Charm (1996), By Your Side (1999) και Lions (2001) με το καθένα να δείχνει μέτρια δημοτικότητα, αλλά να μην καταγράφει τις επιτυχίες των δύο πρώτων άλμπουμ του συγκροτήματος. Μετά από ένα διάλειμμα από το 2002 έως το 2005, το συγκρότημα ανασυγκροτήθηκε και περιόδευσε για αρκετά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το Warpaint το 2008, το οποίο έφτασε στο νούμερο 5 στο Billboard chart.

Video Url

 

Μετά την κυκλοφορία των μεγαλύτερων επιτυχιών/ακουστικών διπλών άλμπουμ τους Croweology τον Αύγουστο του 2010, το συγκρότημα ξεκίνησε μια 20η επετειακή περιοδεία που ακολουθήθηκε από μια δεύτερη παύση. Μετά την περιοδεία το 2013, το συγκρότημα ανακοίνωσε άλλη μια διάλυση το 2015, μεταρρυθμίζοντας στα τέλη του 2019 για να ανακοινώσει μια περιοδεία το 2020 για την υποστήριξη της 30ης επετείου του Shake Your Money Maker. Σε αυτό το σημείο το συγκρότημα δεν είχε κανένα από το αρχικό του line-up εκτός από τον Chris και τον Rich Robinson, τα μόνα δύο σταθερά μέλη του συγκροτήματος σε όλη την ιστορία του.

Οι Black Crowes έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια άλμπουμ, και περιλαμβάνονται στο νούμερο 92 στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες του Hard Rock του VH1. Επισημάνθηκαν από το Melody Maker ως "Το πιο Rock 'n' Roll Rock 'n' Roll συγκρότημα στον κόσμο" και οι αναγνώστες του Rolling Stone τους ψήφισαν ως "Καλύτερη νέα αμερικανική μπάντα" το 1990.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url