Δισκοθήκη: Public Enemy από τους καλύτερους στο χιπ χοπ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Public Enemy είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα χιπ χοπ που δημιουργήθηκε από τους Chuck D και Flavour Flav στο Long Island της Νέας Υόρκης το 1985. Η ομάδα έγινε γνωστή για τα πολιτικά της μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως ο αμερικανικός ρατσισμός και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Yo! Οι Bum Rush the Show κυκλοφόρησαν το 1987 με την αναγνώριση των κριτικών και το δεύτερο άλμπουμ τους, It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back (1988), ήταν το πρώτο άλμπουμ χιπ χοπ που έφτασε στην κορυφή της δημοσκόπησης των κριτικών του The Village Voice Pazz & Jop. Τα επόμενα τρία άλμπουμ τους, Fear of a Black Planet (1990), Apocalypse 91... The Enemy Strikes Black (1991) και Muse Sick-n-Hour Mess Age (1994), έτυχαν επίσης θετικής υποδοχής. Το συγκρότημα έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ακόμη δώδεκα στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του soundtrack της αθλητικής-δραματικής ταινίας του 1998 He Got Game και ενός συνεργατικού άλμπουμ με το Paris, Rebirth of a Nation (2006).

Video Url

 

Οι Public Enemy έχουν περάσει από πολλές αλλαγές στη σύνθεση όλα αυτά τα χρόνια, με τους Chuck D και Flavour Flav να παραμένουν τα μόνα σταθερά μέλη. Ο συνιδρυτής καθηγητής Griff έφυγε το 1989, αλλά επανήλθε το 1998, πριν χωρίσουν ξανά μερικά χρόνια αργότερα. Ο DJ Lord εντάχθηκε επίσης στους Public Enemy το 1998 ως αντικαταστάτης του αρχικού DJ Terminator X του γκρουπ. Το 2020, ανακοινώθηκε ότι ο Flavor Flav είχε απολυθεί από το συγκρότημα. Η απόλυσή του αποκαλύφθηκε αργότερα ότι ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο που ονομάστηκε πρωταπριλιάτικη φάρσα. Οι Public Enemy, χωρίς τον Flavour Flav, θα περιόδευαν και θα ηχογραφούσαν μουσική με το όνομα Public Enemy Radio που αποτελείται από τη σύνθεση των Chuck D, Jahi, DJ Lord και των S1W.

Τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ των Public Enemy στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν όλα πιστοποιημένα είτε χρυσά είτε πλατινένια και ήταν, σύμφωνα με τον κριτικό μουσικής Robert Hilburn το 1998, «το πιο αναγνωρισμένο σύνολο έργων που έγινε ποτέ από χιπ χοπ». Ο κριτικός Stephen Thomas Erlewine τους αποκάλεσε «το πιο επιδραστικό και ριζοσπαστικό συγκρότημα της εποχής τους». Εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2013. Τιμήθηκαν με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement στα 62α βραβεία Grammy.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5