Δισκοθήκη: Megadeth Πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή του Thrash Metal

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Megadeth είναι ένα αμερικανικό thrash metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες το 1983 από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Dave Mustaine. Γνωστοί για την τεχνικά πολύπλοκη δουλειά και τη μουσικότητά τους στην κιθάρα, οι Megadeth είναι ένας από τους "μεγάλους τέσσερις" του αμερικανικού thrash metal μαζί με τους Metallica, Anthrax και Slayer, που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και τη διάδοση του είδους. Η μουσική τους περιλαμβάνει περίπλοκες διασκευές και γρήγορες ρυθμικές ενότητες, dual lead κιθάρες και λυρικά θέματα πολέμου, πολιτικής, θρησκείας, θανάτου και προσωπικών σχέσεων.

Video Url

 

Το 1985, οι Megadeth κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Killing Is My Business... and Business Is Good!, στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Combat Records, με μέτρια επιτυχία. Τράβηξε την προσοχή μεγαλύτερων δισκογραφικών, γεγονός που οδήγησε στην υπογραφή των Megadeth με την Capitol Records. Το πρώτο τους άλμπουμ μεγάλης εταιρείας, Peace Sells... but Who's Buying?, κυκλοφόρησε το 1986 και ήταν μεγάλη επιτυχία  στην underground metal σκηνή. Τα θέματα κατάχρησης ουσιών και οι προσωπικές διαμάχες των μελών του συγκροτήματος είχαν φέρει στους Megadeth αρνητική δημοσιότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Παρ' όλα αυτά, το συγκρότημα συνέχισε και κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ με πλατινένιες πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των So Far, So Good... So What! (1988), Rust in Peace (1990) και Countdown to Extinction (1992). Αυτά τα άλμπουμ, μαζί με παγκόσμιες περιοδείες, τους έφεραν δημόσια αναγνώριση.

Οι Megadeth είχαν πολλούς κιθαρίστες, ντράμερ και μπασίστες σε όλη την 39χρονη καριέρα τους, με τον Mustaine να είναι το μόνο αρχικό μέλος του γκρουπ. Το συγκρότημα διαλύθηκε προσωρινά το 2002 όταν ο Mustaine υπέστη τραυματισμό στο χέρι και επανιδρύθηκε το 2004 χωρίς τον μακροχρόνιο μπασίστα David Ellefson, ο οποίος είχε κινηθεί νομικά εναντίον του. Ο Έλεφσον συμβιβάστηκε με το δικαστήριο και επανήλθε στο συγκρότημα το 2010, αλλά απολύθηκε το 2021 εν μέσω ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση. Η τρέχουσα σύνθεση των Megadeth περιλαμβάνει τον Mustaine, τον μπασίστα James LoMenzo, τον κιθαρίστα Kiko Loureiro και τον ντράμερ Dirk Verbeuren.

 

 

 

Οι Megadeth κέρδισαν πλατινένια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες για έξι από τα δεκαέξι στούντιο άλμπουμ τους και έχουν λάβει δώδεκα υποψηφιότητες για Grammy. Οι Megadeth κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο Grammy το 2017 για το τραγούδι "Dystopia" στην κατηγορία Καλύτερης Μέταλ Ερμηνείας. Οι Megadeth έχουν φιλοξενήσει το δικό τους μουσικό φεστιβάλ, το Gigantour, αρκετές φορές από τον Ιούλιο του 2005 

 

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url