Δισκοθήκη: Alice Cooper έπαιξε τον ρόλο του στο ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Alice Cooper (επίσης γνωστός ως Alice Cooper Group ή Alice Cooper Band) ήταν ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Phoenix της Αριζόνα, το 1964. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τον τραγουδιστή Vince Furnier (σκηνικό όνομα Alice Cooper), Glen Buxton (πρωταγωνίστρια κιθάρα ), Μάικλ Μπρους (ρυθμική κιθάρα, πλήκτρα), Ντένις Ντάναγουεϊ (μπάσο) και Νιλ Σμιθ (τύμπανα). Ο Furnier άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Alice Cooper και είχε μια σόλο καριέρα με αυτό το όνομα από τότε που το συγκρότημα έγινε ανενεργό το 1975. Το συγκρότημα ήταν διαβόητο για τις περίτεχνες, θεατρικές σοκ ροκ παραστάσεις τους. Το 2011, το αρχικό συγκρότημα Alice Cooper εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Video Url

 

Μετά από χρόνια αφάνειας, το συγκρότημα του Alice Cooper έγινε γνωστό το 1971 με το επιτυχημένο σινγκλ "I'm Eighteen" και το άλμπουμ Love It to Death. Η επιτυχία συνεχίστηκε με το δημοφιλές σινγκλ "School's Out" και το ομώνυμο άλμπουμ το 1972. Το συγκρότημα κορυφώθηκε σε δημοτικότητα το 1973 με το επόμενο άλμπουμ Billion Dollar Babies και την περιοδεία του, που έσπασε τα ρεκόρ εισιτηρίων που κατείχαν προηγουμένως οι Rolling Stones .

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url