10 ρεκόρ στον θεσμό των Όσκαρ...

10 ρεκόρ στον θεσμό των Όσκαρ...

Καθώς η απονομή πλησιάζει, θυμόμαστε διάφορα ρεκόρ στον θεσμό των Όσκαρ...

EDITH HEAD

Edith Head

Η Head είναι η γυναίκα με τις περισσότερες υποψηφιότητες (35) και η πιο βραβευμένη έχοντας κερδίσει 8 βραβεία Oscar για costume design..

CHRISTOPHER PLUMMER

Christopher Plummer

Ο Plummer έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής Oscar σε ανταγωνιστική κατηγορία αφού κέρδισε στα 82 του το Oscar Β΄ Ανδρικού ρόλου για το φιλμ Beginners το 2011..

HATTIE MCDANIEL

Hattie McDaniel

Η McDaniel ήταν η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Oscar το 1940.. Το βραβείο (Β΄Γυναικείου ρόλου) ήταν για τον ρόλο της ως Mammy στο φιλμ "Gone With the Wind".. 24 χρόνια μετά ο Sidney Poitier έγινε ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός άνδρας που κέρδισε βραβείο Oscar (Α' Ανδρικού ρόλου) για τον ρόλο του στο φιλμ "Lilies of the Field"..

KATHRYN BIGELOW

Kathryn Bigelow

Η Bigelow έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας με το φιλμ "The Hurt Locker" το 2010..

MERYL STREEP

Meryl Streep3

Η Meryl Streep κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες (20) από κάθε άλλη γυναίκα ηθοποιό... Ο Jack Nicholson κατέχει αντίστοιχα το ρεκόρ με τις περισσότερες υποψηφιότητες (12) από κάθε άλλον άντρα ηθοποιό..

PETER FINCH

Peter Finch

Ο Finch είναι ο πρώτος ηθοποιός που έλαβε βραβείο Oscar μετά τον θάνατο του.. Α' Ανδρικού ρόλου για το φιλμ "Network"..

'THE COLOR PURPLE'

The Color Purple Still

Το φιλμ του Steven Spielberg "The Color Purple" κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες (11) χωρίς καμία νίκη..

'TITANIC'

Titanic Still

Ο Τιτανικός του James Cameron κατέχει το ρεκόρ ως το φιλμ με τις περισσότερες υποψηφιότητες (14) σε συνδυασμό με νίκες (11)..

WALT DISNEY

Walt Disney

O Walt Disney κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες (59) και τις περισσότερες νίκες (22) σε όλη την διάρκεια της ζωής του..

STEVE MCQUEEN

Steve Mcqueen

Ο McQueen, σκηνοθέτης και παραγωγός του φιλμ "12 Years a Slave" είναι ο πρώτος μαύρος παραγωγός που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας..