A star is born? Πρώτες προβλέψεις για επιτυχίες και Oscars

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά νωρίς για να μπορέσει κανείς να κάνει κάποια πρόβλεψη για τα όσκαρ του 2019. Ωστόσο με τις διάφορες ανακοινώσεις των επερχόμενων φθινοπωρινών κινηματογραφικών φεστιβάλ, υπάρχει μία μικρή ένδειξη για το τι μπορεί να μας περιμένει...

Το BBC επέλεξε παρακάτω διάφορα φιλμ με προοπτικές για όσκαρ >>

A Star Is Born

 102676487 a star is born mustuse

Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινού φθινοπώρου και από τις πιο αξιοπερίεργες συνεργασίες που θα δούμε φέτος... Η ταινία αποτελεί το τρίτο remake του ομώνυμου φιλμ του 1937 και την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα της Lady Gaga σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουν προηγηθεί οι ταινίες του 1954 με την Τζούντι Γκάρλαντ και του 1976 με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ στον ρόλο της χαρισματικής τραγουδίστριας που, με τη βοήθεια ενός ηθοποιού, ανεβαίνει στην κορυφή του star system. Πρόκειται επίσης για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ που συμπρωταγωνιστεί, δίπλα στην Gaga. Το αρχικό πρότζεκτ ήθελε τον Κλιντ Ίστγουντ να σκηνοθετεί τη Beyonce, αλλά τελικά και οι δύο αποσύρθηκαν.

First Man

 102676494 2493 tpv30 00009r grd

Το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ, η ταινία που αποτελεί την επιστροφή του σκηνοθέτη μετά από την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του «La La Land» αλλά και το ουσιαστικό στοίχημα που θα αποδείξει αν η δημιουργική του ματιά έχει την ίδια αιχμή μακριά από τη δύναμη της μουσικής και του ρυθμού.

The Favourite

 102676736 0l1020078cc r rgb

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου θα βρεθεί ανάμεσα στις ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (29/8-8/9), σηματοδοτώντας την επιστροφή του Έλληνα σκηνοθέτη στη Μόστρα μετά από το 2011, όπου οι «Άλπεις» είχαν κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου.

Beautiful Boy

 102676490 beautifulboy 0hero

Ο πρωταγωνιστής του «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου» βαδίζει ολοταχώς προς τη δεύτερη οσκαρική υποψηφιότητά του. Πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Ντέιβιντ Σεφ, «Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction», που ακολουθεί την ιστορία του Ντέιβιντ (Καρέλ) ενός πατέρα που παρακολουθεί τον γιο του, Νικ (Σαλαμέ), να παλεύει με την εξάρτησή του στα ναρκωτικά.

If Beale Street Could Talk

 102676742 ifbealestreetcouldtalk 01

Ο Barry Jenkins, ο οποίος είδε την προηγούμενη του ταινία Moonlight να κερδίζει το Oscar καλύτερης ταινίας, σε μια σίγουρα αμφιλεγόμενη ξανά επιλογή από την Ακαδημία, έκανε την κινηματογραφική μεταφορά του If Beale Street Could Talk, βασισμένη στο βιβλίο του 1974 από τον James Baldwin. Ο Jenkins έχει γράψει και το σενάριο και το φιλμ αναμένεται να έχει αρκετή επιτυχία.

Can You Ever Forgive Me?

 102676738 cyefm 01748 r rgb

Η Μελίσα ΜακΚάρθι είναι μια εξαιρετική κωμικός και κυρίως μια υπέροχη ηθοποιός. Μια ηθοποιός μάλιστα που μπορεί με μεγάλη άνεση να κάνει στροφή από την κωμωδία στο δράμα. Η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί έχει τίτλο «Can You Ever Forgive Me?» και ο ρόλος της δεν έχει καμία σχέση με όσα την έχουμε δει να παίζει τον τελευταίο καιρό. Βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της Λι Ισραελ, η ταινία μιλάει για την τρελή ιστορία της Ισράελ, την οποία υποδύεται μια αγνώριστη ΜακΚάρθι, μιας λαμπρής βιογράφου των διασημοτήτων, η οποία αναγκάστηκε να στραφεί στην απάτη και την αντιγραφή όταν ξέμεινε από λεφτά.

Roma

 102677026 roma useforannouncement

4 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει επιτέλους σπίτι του. Το του «Roma» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, με πρωταγωνιστές διάφορους ντόπιους ηθοποιούς, τους Marina de Tavira, Marco Graf, Yalitza Aparicio, Daniela Demesa, Enoc Leaño και Daniel Valtierra.

Widows

 102676740 widows 1 rgb

Υπέροχη Βαϊόλα Ντέιβις... Το «Widows» αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γυναικών (οι χήρες του τίτλου) που δεν έχουν κανένα άλλο κοινό εκτός από το χρέος που άφησαν πίσω οι παράνομες δραστηριότητες των νεκρών συζύγων τους. Με φόντο το σύγχρονο Σικάγο, σε μια περίοδο αναταραχής, οι εντάσεις κορυφώνονται όταν η Βερόνικα (Βαϊόλα Ντέιβις), η Αλις (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), η Λίντα (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Μπελ (Σίνθια Ερίβο) αποφασίζουν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους και συνωμοτούν προκειμένου να διαμορφώσουν ένα μέλλον με τους δικούς τους όρους.