Γιάννης Πετρίδης: Μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών και ένα εξαιρετικό φινάλε

Γιάννης Πετρίδης: Μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών και ένα εξαιρετικό φινάλε

Το Σαββατοκύριακο είδα ένα από τα καλύτερα επεισόδια που έκλεισε τον τελευταίο κύκλο της εξαιρετικής σειράς τηλεοπτικής 'The Americans'. Θα μπορούσα να πω, ότι η σειρά αυτή, είναι μία από τις πέντε κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές, της τελευταίας δεκαετίας.

Με ιδιαίτερη σοφία οι παραγωγοί του Americans ολοκλήρωσαν τα επεισόδια, προκαλώντας στους θεατές το συναίσθημα ότι θα ήθελαν να μην είχαν τελειώσει ακόμα, κάτι που ελάχιστες σειρές το πετυχαίνουν. Για παράδειγμα το Homeland είναι μία από αυτές που θα έπρεπε ήδη να έχει σταματήσει.

Ελπίζω οι δύο πρωταγωνιστές, Keri Russell και Matthew Rhys να είναι τουλάχιστον και αυτή την χρονιά, υποψήφιοι στα διάφορα βραβεία τηλεόρασης και επιτέλους κάποιος από αυτούς να κερδίσει, γεγονός που έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

theamericans

Η τελευταία φορά που είχα να ενθουσιαστώ έτσι με το κλείσιμο μιας σειράς, ήταν το τελευταίο επεισόδιο, του Six feet under. Σχεδόν ισάξιο είναι και το τέλος του Americans. Εκεί μας στοίχειωσε το τραγούδι της Sia, εδώ το τραγούδι των U2. Κατάλληλο και χρονικά αφού η σειρά διαδραματίζεται την ίδια περίπου περίοδο.

Γ.Π