Τρεις ακόμη γυναίκες κατέθεσαν εναντίον του Harvey Weinstein

Τρεις ακόμη γυναίκες κατέθεσαν εναντίον του Harvey Weinstein

Τρεις ακόμη γυναίκες κατέθεσαν χθες Παρασκευή από κοινού αγωγή εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν και των στούντιο Miramax και The Weinstein Company που του ανήκαν, στην οποία υπάρχει και μια νέα καταγγελία για βιασμό εναντίον του πρώην πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ.

Στη νέα αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Γουάινστιν κατηγορείται για τον βιασμό το 2011 μιας γυναίκας που είχε πάει να τον δει στη Νέα Υόρκη για να του πουλήσει ένα εργαλείο μάρκετινγκ.

Οι δικηγόροι του Γουάινστιν, ο Μπεν Μπράφμαν και ο Άλεξ Σπίρο, στη συνέχεια έπεισαν τη γυναίκα αυτή, που παρουσιάζεται ως Μελίσα Τόμσον, ότι εργάζονται για λογαριασμό των θυμάτων του, όπως αναφέρει η αγωγή. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να πείσουν την Τόμσον να τους δώσει οπτικό και ακουστικό υλικό που αποδείκνυε τον βιασμό της.

Η δεύτερη γυναίκα, η Κέιτλιν Ντουλέινι, κατηγορεί τον Γουάινστιν ότι την απείλησε, της επιτέθηκε και την κράτησε παρά τη θέλησή της το 1996 στη σουίτα του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών. Η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο κατηγορεί τον παραγωγό ότι τη βίασε στις Κάννες το 1997.

Τέλος η Λαρίσα Γκόμες αναφέρει ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Γουάινστιν και τη δεύτερη φορά, το 2000, την ανάγκασε να τον φιλήσει και της έπιασε το στήθος.

Οι δικηγόροι των εναγουσών κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι σε κάθε περιστατικό απειλούσε να καταστρέψει την καριέρα των γυναικών εναντίον των οποίων είχε επιτεθεί. Επίσης κατηγορούν τα στούντιο Miramax και The Weinstein Company ότι «διευκόλυναν» και συγκάλυψαν τη συμπεριφορά του

Πηγή: ΑΠΕ