o R Lee Ermey του Full Metal Jacκet πέθανε 74 ετών.

o R Lee Ermey του Full Metal Jacκet πέθανε 74 ετών.

R. Lee Ermey arrives to A&E Television Networks Upfront celebration held at Rockefeller Center April 21, 2005

Ο ηθοποιός R Lee Lee Ermey, γνωστός για το ρόλο του λοχία Hartman στην πολεμική ταινία Full Metal, πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο πρώην Αμερικανός στρατιώτης που έγινε βραβευμένος ηθοποιός έπαιξε πλήθος στρατιωτικών ρόλων κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Πέθανε από «επιπλοκές της πνευμονίας».

Γεννημένος το 1944 στο Κάνσας, ο Ermey ήταν λοχίας των θαλάσσιων σωμάτων στη δεκαετία του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του '70, που εξυπηρετούσε εκδρομές στην Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

Ο Ermey με το ρόλο του το 1987 στο Full Movie Jacket του Stanley Kubrick, κέρδισε μια υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για την απεικόνισή του σε έναν σκληρό εκπαιδευτή τρυπανιών..

Μια δημοφιλής ιστορία για τον Ermey είναι ότι αρχικά προσλήφθηκε ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά ο Kubrick ήταν τόσο εντυπωσιασμένος του προσέφερε το ρόλο.

Ο Ermey έδωσε επίσης τη διακριτική του φωνή σε κινούμενους χαρακτήρες, όπως ο πλαστικός στρατιώτης παιχνιδιών στις ταινίες Toy Story της Pixar, και έπαιξε πολλούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς ρόλους στην τηλεόραση.

"Η φήμη του Gunnery Hartman του Full Metal Jacket σαν σκληρού δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα είπαν οι φίλοι του "Ο πραγματικός R Lee Ermey ήταν ένας οικογενειακός άνθρωπος και μια ευγενική και ήπια ψυχή.