Έντι Ρέντμεϊν: O Στίβεν Χόκινγκ ήταν «ένα πραγματικά όμορφο μυαλό»

Έντι Ρέντμεϊν: O Στίβεν Χόκινγκ ήταν «ένα πραγματικά όμορφο μυαλό»

Ο Έντι Ρέντμεϊν χαρακτήρισε τον θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 ετών "ένα πραγματικά όμορφο μυαλό".

Ο Άγγλος ηθοποιός, ο οποίος ενσάρκωσε τον Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» (The Theory of Everything, 2014) και βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου δήλωσε στο Deadline:

«Χάσαμε ένα πραγματικά όμορφο μυαλό, έναν εκπληκτικό επιστήμονα και τον πιο κεφάτο άνθρωπο που είχα ποτέ τη χαρά να συναντήσω. Η αγάπη και οι σκέψεις μου είναι με την εξαιρετική οικογένειά του».

Ο Χόκινγκ, ο εμπνευσμένος και οραματιστής επιστήμονας που είχε διαγνωστεί με ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) σε ηλικία 22 ετών, είχε εγκωμιάσει τον Ρεντμέϊν για την ερμηνεία του στην ταινία με θέμα τη ζωή του. Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο φυσικός είχε γράψει:

«Νομίζω ότι ο Έντι Ρεντμεϊν με απεικόνισε πολύ καλά στην ταινία «Theory of Everything». Πέρασε χρόνο με πάσχοντες από ALS, ώστε να είναι αυθεντικός. Ορισμένες φορές νόμιζα ότι ήμουν εγώ. Η προβολή της ταινίας μου έδωσε την ευκαιρία να σκεφτώ τη ζωή μου.Παρόλο που έχω σοβαρή αναπηρία, είχα επιτυχία στο επιστημονικό μου έργο. Ταξίδεψα πολύ και βρέθηκα στην Ανταρκτική και στο Νησί του Πάσχα, έχω μπει σε υποβρύχιο και έχω επιβιβαστεί σε πτήση με μηδενική βαρύτητα. Μια μέρα ελπίζω να πάω στο διάστημα. Είχα το προνόμιο να αποκτήσω κάποια κατανόηση για τον τρόπο λειτουργίας του σύμπαντος μέσα από τη δουλειά μου. Αλλά θα ήταν ένα κενό σύμπαν πράγματι χωρίς τους ανθρώπους που αγαπώ».