Ο Mark Hamill αποκτά αστέρι στο Hollywood και συμπαρουσιάζει τα όσκαρ

Ο Mark Hamill αποκτά αστέρι στο Hollywood και συμπαρουσιάζει τα όσκαρ

Ο Μαρκ Χάμιλ --ή Λουκ Σκάιγουκερ στην κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας "Πόλεμος των 'Αστρων"-- θα είναι ο συμπαρουσιαστής της τελετής απονομής των 'Οσκαρ στις 4 Μαρτίου, πέντε ημέρες πριν τιμηθεί με το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, στο Λος 'Αντζελες.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία δίδει τα χρυσά αγαλματίδια, ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Χάμιλ και εννέα ακόμη προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο 'Οσκαρ 'Αιζακ, που επίσης παίζει στην τελευταία ταινία "Πόλεμος των 'Αστρων" θα ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα βραβεία.

Όπως συνήθως συμβαίνει, ο 66χρονος ηθοποιός επέλεξε το Twitter για να γράψει: "Προσωπική σημείωση: 1) Να μιλώ αρκετά γρήγορα ώστε η ορχήστρα να μην προσπαθήσει να με διακόψει. 2) Να μην κάνω γκάφες 'R2-Me Too'. 3) Να μην πω 'La La Land' αφού έχω ανοίξει τον φάκελο".

Το δεύτερο σημείο είναι ένα λογοπαίγνιο μεταξύ της αγγλικής προφοράς του ονόματος του ρομπότ R2-D2 και του κινήματος #MeToo, που άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν.

Το τρίτο σημείο αναφέρεται στη γκάφα της περασμένης χρονιάς, όταν ο παρουσιαστής είχε ανακοινώσει λάθος ότι το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το "La La Land" αντί για το "Moonlight".

Η τελετή των 'Οσκαρ θα διεξαχθεί στο Dolby Theatre που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Χόλιγουντ μπροστά από τον εμβληματικό Δρόμο των Αστεριών στον οποίο ο Χάμιλ θα αφήσει τη σφραγίδα του στις 9 Μαρτίου.

"Οι λάτρες της κινηματογραφικής σειράς "Πόλεμος των 'Αστρων" από όλο τον κόσμο και έναν μακρινό γαλαξία, πολύ μακρινό, θα ενθουσιαστούν μαθαίνοντας ότι ο θρυλικός ηθοποιός της σειράς Μαρκ Χάμιλ θα τιμηθεί με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας", δήλωσε η 'Ανα Μαρτίνες, παραγωγός των τελετών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ