Ο Guillermo del Toro επιβεβαιώνει το ταλέντο του στο Shape Of Water

Ο Guillermo del Toro επιβεβαιώνει το ταλέντο του στο Shape Of Water

Από τον Γιάννη Πετρίδη

Πριν από μερικές ημέρες είχα διαβάσει ότι η Barbra Streisand είχε δει το φιλμ The Shape Of Water και το πρότεινε σαν μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Τώρα που είδα το φιλμ κι εγώ κατάλαβα έναν από τους λόγους που άρεσε στην Barbra, εκτός βέβαια από το ότι η ταινία είναι από τις 5 καλύτερες της χρονιάς.

To βασικό τραγούδι της ταινίας είναι το περίφημο You'll Never Know από την ταινία του 1943 Hello, Frisco, Hello που είχε πάρει το βραβείο όσκαρ.

Το τραγούδι το έχει πει η Streisand αρκετές φορές σε εμφανίσεις της και προφανώς είναι από τα αγαπημένα της.

Σ' αυτήν την εξαιρετική ταινία του Guillermo del Toro, The Shape Of Water, το τραγούδι ακούγεται τουλάχιστον τρεις φορές.

Από την πρώτη ερμηνεύτρια στην παλιά ταινία Alice Faye, από την Renee Fleming στους τίτλους του τέλους- δυστυχώς στην Ελλάδα, λίγοι θα το ακούσουν γιατί εγκαταλείπουν την αίθουσα πριν από το τέλος- και από την πρωταγωνίστρια του φιλμ Sally Hawkins σε μία απίστευτη σκηνή, σαν να είναι βγαλμένη από τις μαυρόασπρες ταινίες του Fred Astaire και της Ginger Rodgers.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Sally Hawkins θα είναι υποψήφια για όσκαρ όπως και η ταινία σε αρκετές κατηγορίες.

Ο Guillermo del Toro επιβεβαιώνει και εδώ ότι είναι ένας μοναδικός σκηνοθέτης σ' αυτό το είδος του 'φανταστικού' κινηματογράφου.

Εδώ περιγράφει τις σχέσεις μιας καθαρίστριας με ένα περίεργο πλάσμα.