Star Wars: The Last Jedi, το παραμύθι πουλάει ακόμα, αλλά το σινεμά ίσως τελειώνει

Star Wars: The Last Jedi, το παραμύθι πουλάει ακόμα, αλλά το σινεμά ίσως τελειώνει

Εντυπωσιακό κι αυτό το άνοιγμα στην Αμερική για την νέα ταινία της σειράς Star Wars αλλά επιτακτική είναι πια η ανάγκη της ανανέωσης.

Οι κάποτε μικροί φίλοι της μεγάλωσαν πια και δύσκολα θα μεταφέρουν την αγάπη τους στα παιδιά τους, τουλάχιστον στην έκταση που την είχαμε συνηθίσει.

Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα στον κινηματογράφο και στα επόμενα χρόνια δεν αποκλείεται να φτάσει η κρίση σε επίπεδο που έχει προσεγγίσει και η δισκογραφία.

Τα Blockbusters φέτος δεν 'τράβηξαν' όσο άλλες χρονιές, η απομάκρυνση του κοινού, αλλά και της παραγωγής από τον καλό παραδοσιακό κινηματογράφο αργά ή γρήγορα θα έχει τις επιπτώσεις της και θα μεταφέρει τις κινηματογραφικές αίθουσες, στα σπίτια μας.

Το Last Jedi άνοιξε με 220 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η προηγούμενη ταινία της σειράς The Force Awakens που είναι στο Νο 1 της Αμερικής είχε ανοίξει με 248 εκατομμύρια.

Το Νούμερο παραμένει εντυπωσιακό, όμως το Νο 2 Ferdinand, για το ίδιο χρονικό διάστημα έφερε μόλις 13 εκατομμύρια κι αυτό μόλις μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Οι εισπράξεις αναμένεται να το φέρουν μέσα στα 10 πρώτα όλων των εποχών, εκτοπίζοντας μία άλλη ταινία της σειράς, το Phantom Menace και το πρώτο Star Wars του 1977 θα πάει στο Νο 12.

Το ερώτημα είναι, ικανοποίησε τους φίλους της σειράς η ταινία; οι αριθμοί έρχονται και φεύγουν.

Κώστας Ζουγρής